Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΛΜΑ… ΑΠΑΞΙΩΣΗ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!

Σήμερα ίσως να βιώνουμε συνθήκες πρωτόγνωρες, ίσως να ζούμε στιγμές συρρίκνωσης της νοημοσύνης μας τουλάχιστον «έτσι ελπίζουν». 
Όπως και να έχει το στοίχημα είναι να μην παραδώσουμε την ελεύθερη σκέψη και έκφρασή μας. Η ΔΕΗ ήταν ένας κολοσσός ανάπτυξης και μετατρέπεται σε θεατή και άλλοτε σε πρωταγωνιστή ανεύθυνης πολιτικής. Η κυβέρνηση σχοινοβατεί με τη νομιμότητα χωρίς στόχο και σχέδιο παρασύροντας την Επιχείρηση που καταθέτουμε τον εργασιακό μας βίο.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να δημιουργήσει προοπτική, η ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να δώσει λύσεις, οδηγεί και μετατρέπει την διοίκηση της ΔΕΗ σε διαχειριστή του παραλόγου.

Μετά την αύξηση του ΦΠΑ, την έκτακτη εισφορά, την «εξαγγελία» για τα ακίνητα, την «υποψία» εφεδρείας τον εκβιασμό του μισθολογίου η Διοίκηση της ΔΕΗ έρχεται να «επενδύσει στα χαλάσματα». Ανοίγει χωρίς προγραμματισμό την αλλαγή του ωραρίου. Στην πίεση του εργαζομένου έρχεται να προσθέσει σύγχυση στο οικογενειακό προγραμματισμό.

Λύσαμε όλα τα προβλήματα μας πείσαμε και πειστήκανε ότι είναι καλύτερα για την εικόνα και την οικονομική προοπτική της επιχείρησης και καταθέτουν πρόταση ;



Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν διαφέρει από τις Διοικήσεις του 1981,1985, 1995. Συνταγές ενός κομματικού κράτους βασισμένο στην αναξιοκρατία στην εμπάθεια και τον εμπαιγμό. Βηματισμοί ανεύθυνοι, καιροσκοπικοί, βασισμένοι στη δύναμη της εξουσίας στη δομή μιας κομματικής ιεραρχίας.

Ανοίγουν το θέμα φορολόγησης του ΓΠ (μειωμένου τιμολογίου) πιστοί σε μια κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί πια την κοινωνία. Το θέμα αυτό θα το χάσουν στα δικαστήρια. Το ξέρουν αλλά δημιουργούν εσκεμμένα σύγχιση και εκφοβισμό.
Αφήνουν ανοικτό το μισθολόγιο λες και μπορούν να «τρυπήσουν» έτσι απλά το ΚΚΠ/ΔΕΗ. Εκβιάζουν με «εργασιακή εφεδρεία» επενδύοντας στην κομματική ιεραρχία.
Την νοοτροπία ΠΑΣΟΚ τους εκφραστές του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης, των απολύσεων, του διχασμού των Ελλήνων τώρα πια τη γνωρίζουν όλοι. Έπεσαν οι μάσκες και εμείς είμαστε εδώ να τις κατεδαφίσουμε.
Ως στελέχη της ΔΑΚΕ έχουμε υποχρέωση και θα το πράξουμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους πόρτα-πόρτα, γραφείο-γραφείο, κτήριο-κτήριο σε όλη την Ελλάδα.
Η συναίνεση για μας ήταν στάση πολιτικής τοποθέτησης. Σήμερα όμως η κυβέρνηση και οι εκφραστές της αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό. Ξεριζώνουν την ελληνική κοινωνία με στόχο τον εργαζόμενο. Έχουμε καθήκον να βγούμε και θα βγούμε μπροστά. «Η αντίσταση είναι πράξη ευθύνης» το γνωρίζουμε, το πιστεύουμε το κάνουμε πράξη.
Αξίζει να αγωνιστούμε πιστοί στην ελευθερία της σκέψης και έκφρασης, πιστοί σε δόγμα που θέλει τον άνθρωπο πάνω από αριθμούς και εκβιαστικά διλήμματα.
Μπορούμε και πρέπει να προσπεράσουμε τους βολεμένους κομματικούς του ΠΑΣΟΚ, να μην ταυτιστούμε με το «μαρασμό» και τη συρρίκνωση.
Όλοι μαζί μπορούμε. Το δικαιούμαστε, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στο Έθνος των Ελλήνων.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...