Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕH προς το Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Kύριε Διοικητά,

λόγω έλλειψης προσωπικού από το αρμόδιο τμήμα αναγνώρισης χρόνου εργασίας του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ – ΤΑΠ/ΔΕΗ, παρατηρείται σημαντικότατη καθυστέρηση (έως και ένα έτος αυτήν την στιγμή) στην καταμέτρηση των ενσήμων του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού στην ΔΕΗ, ώστε να τους αποδοθεί το χρονοεπίδομα που τους αναλογεί.
Αποτέλεσμα αυτού είναι Πρώτον η υστέρηση σημαντικού χρηματικού ποσού από τον μισθό τους. Δεύτερον η ενδεχόμενη πολυετής καθυστέρηση καταμέτρησης και αναγνώρισης του χρόνου εργασίας εκτός ΔΕΗ να τους στερήσει σημαντικό κομμάτι έως και απώλεια του αναδρομικού δικαιώματος του τελικού χρόνου που θα τους αναγνωρισθεί.
Για τους παραπάνω λόγους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών αναγνώρισης του χρόνου ΙΚΑ/ΕΤΑΜ που είχαν εκτός ΔΕΗ οι νεοπροσλαμβανόμενοι συνάδελφοι μας από το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ – ΤΑΠ/ΔΕΗ.
Παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή στα κατά τόπους περιφερειακά γραφεία του ΙΚΑ να προβαίνουν στην έκδοση βεβαίωσης ολοκληρωμένης κατάστασης ενσήμων ασφαλισμένου μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για την έκδοση χρονοεπιδόματος.
Με δεδομένο, ότι το σύστημα του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ έχει μηχανογραφήσει τα ένσημα του κάθε ασφαλισμένου ή υπάρχουν συνολικά και κατ΄ετος στην ατομική καρτέλα του, ο παραπάνω τρόπος θα απλούστευε την έως σήμερα διαδικασία, θα ολοκληρωνόταν ταχύτερα η αναγνώριση χρόνου και η απονομή του χρονοεπιδόματος και θα αποφεύγονταν η ταλαιπωρία, η χρονοβόρα αναμονή και τυχών λάθη καταμέτρησης από το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ – ΤΑΠ/ΔΕΗ από τα βιβλιάρια ενσήμων των νεοπροσλαμβανόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...