Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ιδιωτικοποιήσεις: Το ΠΑΣΟΚ ξεπουλούσε υπέροχα!


Γράφει ο Φώτης Μελέτης

(Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)


Άγριο και σκανδαλώδες είναι το πλιάτσικο που οργανώνει σε βάρος της χώρας και της δημόσιας περιουσίας η μισητή κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία παράλληλα προχωρά σε όργιο ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων και Εθνικής σημασίας ΔΕΚΟ. Για να ανοίξουν οι κυβερνώντες τον δρόμο της εκποίησης και της λεηλασίας της ΔΕΗ επιχειρείται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης των κρατικών επιχειρήσεων και των συνδικαλιστών από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης. Ο ρόλος τους είναι γνωστός και καταδικαστέος από το σύνολο των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας και η ώρα της ολοκληρωτικής αποκαθήλωσης τους πλησιάζει.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ο σημερινός αποτυχημένος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός σπρώχνει σκόπιμα και με αδίστακτο τρόπο τη πατρίδα στην απόλυτη καταστροφή και ταυτόχρονα αποφασίζει το ξεπούλημα της ΔΕΗ για να υπηρετήσει τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια, χρησιμοποιώντας τους βουλευτές και τα στελέχη του αδύναμου πλέον ΠΑΣΟΚ ως λίπασμα για την ανέλιξη της προσωπικής πολιτικής του καριέρας σε διεθνές επίπεδο. Η συμμαχία των προθύμων, Τραπεζίτες, Κόμματα του Μνημονίου, διεθνείς κερδοσκοπικοί οίκοι και ντόπιοι μεγαλοεκδότες παλεύουν να μας πείσουν ότι επιθυμούν να σώσουν την χώρα εφαρμόζοντας σκληρά οικονομικά μέτρα ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το μόνο που θέλουν να σώσουν είναι το τομάρι και τα συμφέροντα τους.

Οι απάνθρωπες και αντιλαϊκές πολιτικές του μνημονίου και του ΔΝΤ (περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία, απολύσεις) δηλαδή της νέο-σοσιαλιστικής βαρβαρότητας δεν μπορούν να κάμψουν το αίσθημα της αντίδρασης και του αγώνα. Η οργή, η αγανάκτηση , ο θυμός έχει μεταβληθεί συνειδητά σε ολική αφύπνιση των εργαζομένων που βλέπουν ότι αν και έχουν χάσει μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα επιμένουν να αντιδρούν και να αγωνίζονται δίπλα με εκείνους τους χιλιάδες ηρωικούς διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας δεν θα μειώσει χρέη και ελλείμματα αλλά θα τα αυξήσει και θα οδηγήσει το δημοσιονομικό πρόβλημα σε παροξυσμό, όπως άλλωστε έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ας μας εξηγήσουν οι διάφοροι διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι που ωφελήθηκαν από κάθε ιδιωτικοποίηση και συνεχίζουν να εμφανίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις σαν βάλσαμο για τα δημόσια οικονομικά, με ποιόν τρόπο μέχρι σήμερα μείωσαν το δημοσιονομικό έλλειμμα και περιόρισαν το χρέος; Μην περιμένετε απάντηση διότι τα στοιχεία που υπάρχουν στη παγκόσμια αγορά τους από το κόστος των αποκρατικοποιήσεων τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό δημόσιο βγάζει στο σφυρί «το χρυσάφι της χώρας» δηλαδή τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις με τρανό παράδειγμα την μετοχοποίηση του 17% της ΔΕΗ και το σπάσιμο της σε θυγατρικές. Μοναδικός στόχος τους η διάλυση και η δωρεά τους σε ιδιώτες ψευτοεπενδυτές.

Εξ ίσου καταστρεπτικές θα είναι οι συνέπειες στις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες για τις εργασιακές σχέσεις και το επίπεδο αμοιβών του προσωπικού και επίσης στα τιμολόγια τους, που θα αυξηθούν, όπως ακριβώς αυξήθηκαν σε όλους τους κλάδους που επήλθε η λεγόμενη απελευθέρωση όπως έγινε και στις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες, Όσο μάλιστα το ξεπούλημα φθάνει σε υπηρεσίες ταυτισμένες με το δημόσιο συμφέρον (ενέργεια, νερό) τόσο θα είναι υπό συζήτηση και καθόλου δεδομένη η ποιότητα και η ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως και η πρόσβαση των πιο φτωχών στρωμάτων σε αυτά τα απαραίτητα αγαθά.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η Κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου έχει ήδη γραφτεί στην σύγχρονη ιστορία με μελανά γράμματα και μπορεί στο εγγύς μέλλον οι Υπουργοί της να περάσουν μέχρι και Ειδικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα που συντέλεσαν εις βάρος των πολιτών. Η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί σε ανέλπιστο βαθμό από τον λήθαργο και ζητά την τιμωρία όσων λεηλάτησαν και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα.

Το καλύτερο μάθημα για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το Σ/Κ είναι η αυθόρμητη λειτουργία του «Κίνηματος των Αγανακτισμένων» , το οποίο χωρίς κομματικούς πάτρωνες κατόρθωσε να πρωτοπορεί τόσο στην ζύμωση του πολιτικού διάλογου όσο και στην μορφή δυναμικής των κινητοποιήσεων, δείχνοντας με απλό αλλά λυτρωτικό τρόπο τον δρόμο της σωτηρίας και της αλλαγής από την σημερινή παρακμιακής πολιτική πραγματικότητα.

Η ζωή μας αλλάζει, η χώρα αλλάζει, οι ίδιοι οι πολίτες πλέον αλλάζουν και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Απέναντι σε αυτό τον εφιάλτη χωρίς τέλος η μοναδική απάντηση είναι η ανατροπή του Μνημονίου, της πολιτικής λιτότητας και του κοινοβουλευτικού αυταρχισμού.

Η ενίσχυση της πραγματικής δημοκρατίας αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τον ηθικό, πνευματικό και πολιτικό ακρωτηριασμό που επιθυμούν οι τεχνοκράτες της εξουσίας και της Τρόικας.

Μπορούμε να γίνουμε γενιά της αναγέννησης και της δημιουργίας. Το δικό μας καθήκον είναι η υπεράσπιση της μνήμης, της αλήθειας, των ιδανικών που οι προηγούμενες γενιές δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν

Αλήθεια σημαίνει όχι στην λήθη. Εκεί κρίνεται το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...