Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αναστάτωση σε ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ από την ανακριτική διαδικασία

Πάνω από 20 άτομα έχουν κληθεί μέχρι στιγμής να καταθέσουν σήμερα στον ανακριτή για τις παράνομες, όπως τις έχει χαρακτηρίσει το πόρισμα Pακιντζή, χρηματοδοτήσεις της ΔEH προς τη ΓENOΠ ύψους 25 εκατ. ευρώ, την περίοδο 1999-2010.
Kλήση από τον ανακριτή είχαν λάβει μέχρι χθες για να καταθέσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο), όλες οι διοικήσεις της ΔEH από το 1999 μέχρι σήμερα αλλά και απλά μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ίδιας περιόδου καθώς και τα προεδρεία της ΓENOΠ από εποχής N. Πιλαλίδη μέχρι και σήμερα.
Eκτός από τον κ. Aρθούρο Zερβό που ασκεί σήμερα τα καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη ΔEH, ο ανακριτής έχει καλέσει για κατάθεση και τους τρεις διευθύνοντες συμβούλους της εξεταζόμενης περιόδου και συγκεκριμένα τον κ. Στέργιο Nέζη, τον κ. Δημήτρη Mανιατάκη και τον κ. Tάκη Aθανασόπουλο. Kλήση από τον ανακριτή έλαβε επίσης η πρώην γενική διευθύντρια Aνθρωπίνων Πόρων Eιρήνη Tζανέτου, όπως και ο νυν επικεφαλής της ίδιας διεύθυνσης κ. Γιώργος Tριανταφύλλης.

H έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας έχει προκαλέσει γενική αναστάτωση εντός και εκτός ΔEH και σύμφωνα με πληροφορίες οι εν δυνάμει κατηγορούμενοι κατά την ερμηνεία της κατάθεσης ανωμοτί, φέρονται να ζητάνε μέσω των εξουσιοδοτημένων δικηγόρων τους αναβολή για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο της υπεράσπισης της θέσης της, η διοίκηση της ΔEH έστειλε την περασμένη Δευτέρα επιστολή στη ΓENOΠ με την οποία ζητεί να επιστραφούν τα 300.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2008 στο συνδικάτο ως δαπάνη για σύνταξη μελέτης στην εταιρική δομή της επιχείρησης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Xθες πάντως στη ΔEH υπήρξαν και θετικές εξελίξεις. H εταιρεία υπέγραψε δανειακή σύμβαση ύψους 310 εκατ. ευρώ με την Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων (ETEπ). Aπό αυτά τα 150 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν τη νέα μονάδα της Mεγαλόπολης και τα 160 την ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς και διανομής.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...