Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Φ.Κουβέλης: Απαραίτητη η κυρίαρχη παρουσία του Δημοσίου στη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ πρέπει να έχει κυρίαρχη την παρουσία του ελληνικού δημοσίου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κούβελης μιλώντας σε ΜΜΕ της Κοζάνης στα πλαίσια της περιοδείας του στο νομό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούβελης, η ΔΕΗ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέγεθος αλλά έχει ανάγκη για αναδιαρθρώσεις που θα την κάνουν αποτελεσματική και κερδοφόρα.

Όπως σημείωσε: "Υπάρχουν επιχειρήσεις που πρέπει να εξυγιανθούν και να παραμείνουν στον έλεγχο του κράτους και άλλες οι οποίες δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο".

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αυξανόμενη και συνεχιζόμενη ανασφάλεια των πολιτών, με τελευταίο γεγονός την αναφορά στην επιλογή της “επιλεκτικής χρεωκοπίας”.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε επίσης πως η χώρα θα πρέπει να διεκδικήσει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων , την μείωση του επιτοκίου και να της δοθεί μια περίοδο χάριτος αλλά συμπλήρωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφερόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε πως σε 20 μήνες διακυβέρνησης δεν εκκίνησε την παραγωγική διαδικασία αλλά επέλεξε την εύκολη λύση της περικοπής δαπανών από το κοινωνικό κράτος, τη μείωση μισθών και συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας. «Δεν είναι δυνατόν οι οικονομικά ανίσχυροι να σηκώσουν το βάρος της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...