Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η ατζέντα του νέου προέδρου της ΔΕΗ

Το ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού που εκκρεμεί εδώ και καιρό αλλά και η προώθηση του προγράμματος αντικατάστασης των παλαιών μονάδων με νέες ήταν από τα βασικά θέμα που έθεσε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ στο νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, καθηγητή Αρθούρο Ζερβό στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, με τη «βούλα» της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιείται σήμερα.

Ειδικότερα, για τις προσλήψεις η ΓΕΝΟΠ ζητεί να γίνουν στη βάση της ΣΣΕ και όχι με το νόμο 3429, που πρέπει άμεσα να καταργηθεί, καθώς και να προκηρυχθούν άμεσα νέες προσλήψεις για να σταματήσει, όπως τονίζεται από τους εργαζόμενους, το καθεστώς του δουλεμπορίου, των «δελτίων» και των συμβασιούχων αλλά και των πάσης φύσεως εργολάβων, έτσι ώστε να λάβει τέλος και το φαινόμενο των χιλιάδων υπερωριών, οι οποίες έχουν εξαντλήσει το προσωπικό και «ευθύνονται» για τα πολλά και συνεχή εργατικά ατυχήματα.
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισήμανε στο νέο πρόεδρο και ζητήματα που αφορούν:

– Την ενίσχυση της ΔΕΗ και την προστασία της από τα παιχνίδια που γίνονταν εις βάρος της και είχαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε τέλμα.
– Την ανάγκη να διορθωθούν άμεσα οι όροι λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού με κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων σε παραγωγούς και εμπόρους, προκειμένου να αναπτυχθεί ο υγιής ανταγωνισμός.
– Την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ με την κατασκευή των νέων μονάδων Μελίτη 2, Πτολεμαΐδα 5, Αλιβέρι και Μεγαλόπολη, καθώς και να αξιοποιηθεί η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η ΔΕΗ ώστε να προωθήσει άμεσα τις επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει σύντομα σε όλα τα ζητήματα που του έθεσαν τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί άμεσα το Λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας.
ΠΗΓΗ:http://www.apogevmatini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...