Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Εξώδικο στη ΔΕΗ για το «καπέλο» στην κιλοβατώρα

Μετά την Αλουμίνιον, ακόμη μία βιομηχανία-μεγάλος καταναλωτής θέτει επί τάπητος το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.
Πρόκειται για τη Χαλυβουργία Ελλάδος, με παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Βελεστίνο, Βόλο και Ασπρόπυργο, η οποία τις προηγούμενες μέρες απέστειλε εξώδικο στη διοίκηση της ΔΕΗ. Με αυτό δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την αύξηση του 10% που επέβαλε η ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου 2008 στις τιμές του καταργημένου τιμολογίου Α150 (υψηλή τάση).
Στην ουσία δε, ζητά διαπραγμάτευση από μηδενική βάση για τους όρους τιμολόγησης, καθώς δεν υφίσταται πλέον τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη κατηγορία κατανάλωσης.
Η Χαλυβουργία ακολούθησε περίπου την τακτική της Αλουμίνιον, η οποία επίσης δεν αποδέχτηκε την αύξηση αυτή, ενώ ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ, φέτος τον Ιούλιο, συμφωνήθηκε η διαφορά να παραπεμφθεί στη διαιτησία.
Η τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας για τους μεγάλους καταναλωτές, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, έχει αναχθεί σε ζήτημα επιβίωσης, κυρίως γι' αυτές που οι τιμές των προϊόντων τους διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου ή έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2010.
ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...