Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τα «μασάνε» τώρα για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ θα αποτελέσει προτεραιότητα του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, που αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του.
Παρά το ότι τα τιμολόγια ηλεκτρικού θα παραμείνουν παγωμένα το 2010, σύμφωνα και με δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη στη Βουλή, από το 2011 θα επιδιωχθεί να ισχύσουν τιμολόγια που θα αντικατοπτρίζουν το κόστος.
Μία τέτοια αναδιάρθρωση, που ενδεχομένως να σημαίνει αυξήσεις σε κατηγορίες καταναλωτών, μεταξύ των οποίων και σε οικιακούς, υπάρχει σκέψη να ανατεθεί η μελέτη της στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Το θέμα ετέθη και στη συνάντηση που είχε η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στον Αρθούρο Ζερβό, ότι από τα 32 τιμολόγια μόνο τα 6 καλύπτουν το κόστος ενώ τα υπόλοιπα, σε θεωρητική πάντα βάση, είναι ζημιογόνα.
Επίσης η ΓΕΝΟΠ έθεσε με επίταση τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων της ΔΕΗ, ζητώντας την άμεση προκήρυξη διαγωνισμών για την κατασκευή των νέων λιγνιτικών μονάδων στους ΑΗΣ Μελίτης (Φλώρινα) και Πτολεμαΐδας. Οσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ εμφανίστηκαν σύμφωνοι με το αναπτυξιακό σχέδιο, καθώς από το 2013 η επιχείρηση θα επιβαρύνεται με 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων.
ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...