Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Για ανατιμήσεις ρεύματος βλέπουμε από το 2011

Το 2010 οι τιμές των τιμολογίων της ΔΕΗ δεν θα αυξηθούν, όπως άλλωστε έχει προεκλογικά δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Από το 2011 όμως βλέπουμε.... Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη κατά την ακρόαση από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού.
Ο τελευταίος είχε νωρίτερα διευκρινίσει ότι η απόφαση είναι κυρίως πολιτική. Είχε όμως συναρτήσει την τιμή και από την άνοδο ή την πτώση της τιμής του πετρελαίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εάν η τιμή του πετρελαίου κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, αυτό θα αποβεί προς όφελος του καταναλωτή.
Αν όχι...».
Η κυρία Μπιρμπίλη πάντως, αν και επανέλαβε την πρωθυπουργική δέσμευση για το 2010, στη συνέχεια χαρακτήρισε τα τιμολόγια της ΔΕΗ «από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε με ένα μίγμα κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά χωρίς να κινδυνεύσει η παρουσία της δημόσιας επιχείρησης στο Χ.Α. Πρέπει να γίνει ορθολογικοποίηση των τιμολογίων».
Αναστέλλονται 2 σταθμοί λιθάνθρακα
Ο δε κ. Ζερβός τάχθηκε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και υπέρ της αναγκαιότητας προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού στην επιχείρηση. Γνωστοποίησε επίσης ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει την κατασκευή των δύο σταθμών λιθάνθρακα που προβλέπονταν στο προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο» και τάχθηκε σαφώς υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Εξέφρασε, τέλος, το άγχος του για το 2013, τότε που η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να καταβάλει 1,3 δισ. ευρώ για ρύπους διοξειδίου του άνθρακα, εξαιτίας της χρήσης λιθάνθρακα και λιγνίτη. Προειδοποίησε δε ότι κάτι πρέπει να γίνει ως τότε διότι «είτε η ΔΕΗ θα φαλιρίσει είτε θα αυξηθούν τα τιμολόγια».
Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές του είπε ότι δεν τις έχει καν διαπραγματευτεί καθώς η τοποθέτησή του στη θέση αυτή αποτελεί για τον ίδιο «προσωπικό στοίχημα».
ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...