Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Ασφαλιστικός φορέας ΟΑΠ/ΔΕΗ ιδρύθηκε με τον Νόμο 2773/99 και ψηφίστηκε από το 96% της Βουλής των Ελλήνων (δεν είχε ψηφίσει το ΚΚΕ).
Τα εργοστάσια και τα δίκτυα της ΔΕΗ είναι τα αποθεματικά μας, είναι η ασφαλιστική μας περιουσία που ξεπερνά τα 11,9 δις ευρώ. Είναι δε ενσωματωμένη μέσα στη περιουσία της ΔΕΗ στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ποσό του 49% από τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ που μπήκαν στον Κρατικό κορβανά.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ σε κανένα, δεν ζητάμε επιχορήγηση ούτε ελεημοσύνη, είναι δική μας περιουσία και δεν είμαστε βάρος σε κανένα.
Ας κάνετε λοιπόν τον κόπο να διαβάσετε το Νόμο 2773/1999 και το Νόμο 3029/2002 [Ρεππα] διότι σας παραπληροφόρησε το περιβάλλον σας με αποτέλεσμα να λέτε ότι το ασφαλιστικό της ΔΕΗ φταίει και αυτό για την οικονομική κρίση, δεδομένου ότι επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η αλήθεια είναι ότι έναντι αυτής της ενσωματωμένης περιουσίας του Φορέα το κράτος ανέλαβε -ως αντιπαροχή- την κάλυψη των εκάστοτε ετησίων διαφόρων μεταξύ εσόδων και δαπανών, καταβάλλοντας ως «Πάγιο Πόρο» αυτή την διαφορά και ο οποίος Πάγιος Πόρος αφαιρείται κάθε χρόνο από την προαναφερθείσα περιουσία του φορέα, αφού προηγουμένως επικαιροποιηθεί (Νόμος 2773/1999 άρθρο 34).

Μας αδικήσατε λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ καταργώντας τον ασφαλιστικό μας Φορέα στέλνοντας μας στο Ι.Κ.Α. και μας αδικείτε υποστηρίζοντας ότι φταίμε και εμείς (Ασφαλιστικό ΔΕΗ) για την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...