Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Δεν ανατρέπεται το πρόγραμμα επενδύσεων

Διαψεύδει η διοίκηση της ΔΕΗ τα δημοσιεύματα της πλειονότητας του Τύπου σχετικά με τις καθυστερήσεις στο επενδυτικό πρόγραμμα της Επιχείρησης αλλά και στην προοπτική ανάπτυξης πυρηνικών μονάδων.
Ειδικότερα, παρά τις ομολογουμένως σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, "το πρόγραμμα επενδύσεων δεν ανατρέπεται, καθώς οι καθυστερήσεις αυτές είναι πολύ μικρές μπροστά στις μεγάλης διάρκειας επενδύσεις, που θα καλύπτουν ανάγκες της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα 30 - 40 χρόνια, με τις νέες Μονάδες να εξασφαλίζουν πολύ καλλίτερες ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις".

Προσθέτει δε ότι "η ολοκλήρωση των προγραμματισμένων επενδύσεων με συντεταγμένο τρόπο μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και με το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα αποτελεί ύψιστο μέλημά της".

Σε ότι αφορά στις αναφορές για την ανάπτυξη πυρηνικών Μονάδων από την ΔΕΗ, η διοίκηση σχολιάζει πως "η ΔΕΗ ουδέποτε σχεδίασε ή σχεδιάζει την ανάπτυξη πυρηνικών Μονάδων, ενώ κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν έχει διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...