Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Κ. Χατζηδάκης: "Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ

"Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο υπουργός πρόσθεσε: "Καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε και να μη το ξανασυζητήσουμε. Δεν υφίσταται ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να γίνει κάτι τέτοιο".
Εξάλλου σε Ημερίδα με θέμα «Ενέργεια: ο νέος επενδυτικός χάρτης», που διοργάνωσε στο ΕΒΕΑ η εφημερίδα «Απογευματινή» ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι:

"Η ενέργεια ήταν και παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που ο κόσμος βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και το ενδιαφέρον μοιραία στρέφεται στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η ενέργεια πρέπει να ανέβει ακόμα ψηλότερα στο δημόσιο διάλογο".

Παράλληλα, τόνισε: "η πολιτική μας για την ενέργεια δίνει έμφαση στο φυσικό αέριο. Ενισχύουμε τη θέση της χώρας μας στη διεθνή αγορά και διευκολύνουμε τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Έτσι προχωρούμε με τις μεγάλες διακρατικές συμφωνίες όπως είναι ο ITGI, o South Stream, ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου διπλής ροής Κομοτηνή-Χάσκοβο, που καθιστούν τη χώρα μας πρωταγωνιστή των ενεργειακών εξελίξεων στην περιοχή".

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης "την ίδια στιγμή υλοποιείται ένα σημαντικό και ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα στο εσωτερικό της χώρας, με στόχο, μέσα στο 2009, να αποκτήσουν φυσικό αέριο 85.000 επιπλέον νοικοκυριά και στα τέλη του 2010, ένα εκατομμύριο πολίτες να συνδέονται με φυσικό αέριο.

Ενδεικτικά αναφέρω την αναβάθμιση του σταθμού LNG της Ρεβυθούσας, την επέκταση του ΕΣΦΑ στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, τη διείσδυση του φυσικού αερίου στην Κρήτη, τη σύσταση 3 νέων εταιρειών παροχής αερίου στις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κ. Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...