Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Άνοιγμα προς τις ξένες αγορές για τη ΔΕΗ

Άνοιγμα προς τις ξένες αγορές σχεδιάζει η Δ.Ε.Η., λόγω των προβλέψεων του μνημονίου, όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.
Ο κ. Ζερβός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τη θέση αυτή εγκρίνουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δ.Ε.Η., προκειμένου να ανταλλάξει η επιχείρηση ελληνικές λιγνιτικές μονάδες με αντίστοιχες άλλες εναλλακτικές του εξωτερικού, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ε.Ε. και του μνημονίου για άνοιγμα της λιγνιτικής αγοράς.
Εξάλλου, στο πλαίσιο των στρατηγικών δράσεων, ο κ. Ζερβός γνωστοποίησε την προώθηση επενδύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παραγωγής 1000 μεγαβάτ.
Όσον αφορά στη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές του επόμενου χρόνου, ο πρόεδρος της επιχείρησης είπε ότι στην καλύτερη περίπτωση η Δ.Ε.Η. θα καλύψει απλώς τα έξοδά της, χωρίς να έχει οικονομικά οφέλη, αλλά θα αρθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά.
Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η νέα πολιτική της αύξησης κυρίως των οικιακών τιμολογίων θα πλήξει ιδίως χαμηλά εισοδήματα, την ίδια ώρα που θα υπάρξουν μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ζερβός έδωσε μεγάλη σημασία στη δημιουργία δύο ανεξάρτητων θυγατρικών εταιρειών της Δ.Ε.Η. για τη διανομή και τη μεταφορά ενέργειας, όπως απαιτεί η κοινοτική νομοθεσία.
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...