Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ΣΤΗΝ Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ.

Σε κλίμα ειλικρίνειας αλλά και ρεαλισμού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Προεδρείου του ΠΑ.Σ.ΥΠ. με τον Γ.Τριανταφύλλη Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ.
Συνεκτιμήσαμε τις νέες συνθήκες στις οποίες καλείται η Επιχείρηση να προσαρμοσθεί και επικεντρωθήκαμε στον ευαίσθητο ρόλο που διαδραματίζει η Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ. Ένα ρόλο που πρέπει να διαπνέεται από μια σύγχρονη νοοτροπία προσανατολισμένη στο ανθρώπινο δυναμικό και την ανάπτυξή του και τολμηρή ως προς την ανατροπή κατεστημένων και την αποκατάσταση των αδικιών.
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωσή μας σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 72/09 και ειδικότερα ως προς τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στη Διανομή και τη Μεταφορά. Μεταφέρουμε, λοιπόν, στους συναδέλφους τη σαφή διαβεβαίωση του Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ. ότι δεν υπάρχει θέμα μεταβολής των εργασιακών σχέσεων και δεν συντρέχουν σχετικοί λόγοι ανησυχίας.
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε σε μια σειρά παρεμβάσεων-πρωτοβουλιών του ΠΑ.Σ.ΥΠ. σχετικά με την αναπροσαρμογή των καθοριζόμενων από το 2003 δανείων και των αντίστοιχων κατηγοριών.
Επιπρόσθετα, αναφερθήκαμε στους απεσπασμένους συναδέλφους στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ/ΤΑΠ που παρ’ότι τα δικαιούνται ουσιαστικά έχουν αποκλεισθεί από τη χορήγησή τους.
Ακόμα έγινε αναφορά στο θέμα της δίκαιης και οριστικής αποκατάστασης των ετεροαπασχολούμενων συναδέλφων και στις νομικές ενέργειες στις οποίες έχει ο ΠΑ.Σ.ΥΠ. προβεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεγάλο θέμα των προκηρύξεων για τις αναθέσεις θέσεων ως προς το δικαίωμα συμμετοχής ορισμένων κατηγοριών. Η θέση που ανέπτυξε το Προεδρείο του ΠΑ.Σ.ΥΠ. αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από τη κατηγορία που ανήκουν.
Ένα θέμα που είχαμε καταγγείλει από το 2009 είναι η απαράδεκτη και άσκοπη διακοπή της χρηματοδότησης εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Μεταλυκειακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών και την μεταβατική αντικατάσταση του προηγούμενου συστήματος από μια πρόχειρη και αναποτελεσματική διαδικασία που απέκλυε το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων.
Τέλος, αναφερθήκαμε στην ανάγκη διεύρυνσης του χρονικού διαστήματος μέσα στο οποίο πρέπει να χορηγούνται οι αναπαύσεις (repo) των συναδέλφων ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για την Επιχείρηση και τους συναδέλφους.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Γ.Δ. ότι θα εξετάσει τα παραπάνω θέματα και με την αμοιβαία παραδοχή ότι η δημιουργία ενός υγιούς και διαφανούς πλαισίου επικοινωνίας με τα Σωματεία των εργαζόμενων θα πρέπει να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...