Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΔ για το κοινωνικό τιμολόγιο

Την απλούστευση των διαδικασιών για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και εκμηδενισμό του κόστους υπαγωγής για τους δικαιούχους ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και την επικοινωνιακή καταιγίδα που ακολούθησε, η εφαρμογή του ΚΟΤ αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα και μόλις 20 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, οι 40.000 αιτήσεις υπολείπονται σημαντικά από τους υπολογισμούς για 1,2 εκ. δικαιούχους τονίζει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε για πολλοστή φορά την υπαγωγή στο Πρόγραμμα με μια απλή Υπεύθυνη Δήλωση, αλλά και μηδενισμό του κόστους υπαγωγής στο ΚΟΤ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης, έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της λύσης της Υπεύθυνης Δήλωσης, αλλά όπως καταγγέλει στην ερώτηση του, η κυβέρνηση ουσιαστικά αρνείται «να απαντήσει έμπρακτα στις αιτιάσεις για επικοινωνιακή χρήση του ΚΟΤ από την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...