Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τις ΔΕΚΟ»

«Είναι πλέον η ώρα των μεγάλων αλλαγών».
Με τη φράση αυτή, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, με προτεραιότητα την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, καταργήσεις και αποκρατικοποιήσεις.
«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και μπορούμε να το κάνουμε, γιατί η κοινωνία στηρίζει αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο πρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές αποτελούν μονόδρομο για την ελληνική οικονομία, λόγω και των πιέσεων της τρόικας.
Συγκεκριμένα, για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα, απλώς γιατί δεν πάει άλλο, γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν αναζητεί εξιλαστήρια θύματα, δεν θέλει να τιμωρήσει κάποια κοινωνική ομάδα ή κάποιον κοινωνικό χώρο».
Οι αποκρατικοποιήσεις
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2011, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις τις κυβέρνησης θα καθοριστούν από την ανάγκη παρέμβασης ανά τομέα και φορέα.
«Ανά περίπτωση, μπορεί να είναι αναδιοργάνωση, μπορεί να είναι συγχώνευση, μπορεί να είναι κατάργηση, μπορεί να είναι ιδιωτικοποίηση, μπορεί να είναι μετοχοποίηση. Αλλού θέλουμε να έχουμε μια κρατική παρουσία, αλλού δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να υπάρχει κρατική παρουσία».
Πρόσκληση συναίνεσης
Ο Γ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση συναίνεσης προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση στην παιδεία, οι αποκρατικοποιήσεις και οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ.
«Οι περιστάσεις επιβάλλουν να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα και αυτό αφορά πρωτίστως τις πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε, προσθέτοντας:
«Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή και η θετική ανταπόκριση από όλους θα ήταν χρήσιμη για τη χώρα, ιδιαίτερα σε μεγάλα και κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές που θέλουμε να προχωρήσουμε στην παιδεία, αλλά και θέματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις ή οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ».
ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...