Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...

Κάποτε οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ ήθελαν πώς και πώς να χτίσουν εργοστάσιο λιγνίτη. Τώρα ουδείς το θέλει, εξηγεί παράγοντας της ενεργειακής αγοράς. Διότι σε τρία χρόνια, το άλλοτε φθηνό εθνικό μας καύσιμο θα γίνει- λόγω της ενσωμάτωσης των ρύπων- εξίσου ακριβό με το φυσικό αέριο. Και μάλιστα το τελευταίο, εκτιμούν κάποιες μελέτες, θα είναι ακόμη φθηνότερο.
Συμπέρασμα; Το 2013 τα πάντα θα αλλάξουν στην αγορά ηλεκτρισμού. Τιμολόγια θα αυξηθούν και η ΔΕΗ θα χάσει και άλλο έδαφος από τους ανταγωνιστές της. Διότι, όπως πρόσφατα έλεγε με παράπονο σε πηγαδάκι δημοσιογράφων κυβερνητικό στέλεχος, δεν ήταν χαζές όλες οι κυβερνήσεις των δυτικοευρωπαϊκών κρατών που εδώ και χρόνια έχουν ρίξει το βάρος στις ΑΠΕ. Στην Ελλάδα ξυπνήσαμε αργά.
Και τα θετικά αποτελέσματα των ΑΠΕ θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε από το 2015, που σημαίνει ότι τα πρώτα χρόνια θα πληρώσουμε ακριβά τον λογαριασμό των ρύπων. Αλλά οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών περιορίζονταν στην πρόσκαιρη σιγουριά που τους έδινε ο λιγνίτης, για να συγκρατούν χαμηλά τα τιμολόγια.
ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...