Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 25 Μαίου

Για μια φορά ακόμα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την μεριά της Κυβέρνησης που εκτός του ότι έχει παραδοθεί στις πιέσεις των αγορών (και πετσοκόβει κάθε λαϊκή κατάκτηση βάζοντας τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν για την κρίση που δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα της ΝΔ που θα καταγραφεί στα διεθνή χρονικά ως η πιο ανεύθυνη Κυβέρνηση δεν τηρεί και το λόγο της.
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε περιμέναμε να δούμε να τηρείτε η δέσμευση των 3 Υπουργών της Κυβέρνησης και ενός Υφυπουργού προς το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι η λέξη «εφεξής» στο άρθρο 4 του Ν.3833 που είναι η θρυαλίδα του ασφαλιστικού μας φορέα καταργείτε, απαλείφετε.
Σας θυμίζουμε ότι με τη λέξη αυτή που δολίως μπήκε από κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες στο Ν.3833 γίνεται ευθεία και μόνιμη παρέμβαση στην αυτονομία του ασφαλιστικού μας φορέα και κυρίως και πάνω από όλα αγνοείτε (αφού η Κυβέρνηση ποδοπατά μια σειρά νόμους) η περιουσία μας που ανέρχεται σε 11,9 δις€ σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη.
Αντ’ αυτού όμως όχι μόνο δεν είδαμε την υλοποίηση της δέσμευσης αλλά απεναντίας μια σειρά επιπρόσθετες αρνητικές παρεμβάσεις για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.
Με βάση αυτά είναι αυτονόητο για εμάς ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο μια. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Οι Νόμοι που ψήφιζε η Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση λένε:
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή πάλι η παλιά γνωστή τακτική.
    Παίρνετε όμηρο τον λαό και μετά καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού σας, βλέπετε στην τηλεόραση τα αποτελέσματα ενός ακόμα εκβιασμού που αυτός ο λαός καλείται να πληρώσει.
    Βλέπετε την αγανάκτηση του να ξεχυλίζει και τα μέσα ενημέρωσης για μιά ακόμα φορά, να σας διασύρουν εμφανίζοντας -δυστυχώς υπαρκτές τις περισσότερες φορές- περιπτώσεις πολιτών που έχουν πληγεί είτε στην υγεία τους, είτε οικονομικά από την .."ευφάνταστη" μορφή αγώνα που επιλέξατε.
    Η εύκολη οδός. Χρησιμοποιείτε τον λαό ως μοχλό πίεσης στην κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που άλλες κοινωνικές ομάδες συγκρούονται με τις πολιτικές της στους δρόμους και την χτυπούν εκεί που πονάει.
    Σιγά όμως που η εργατική αριστοκρατία θα λερώσει τα χέρια της...
    Κατεβάζει τον διακόπτη και η τύχη της δουλεύει. Η έτσι νομίζει τουλάχιστον.
    Ανεμομαζώματα,διαολοσκορπίσματα που λέει κι ο σοφός λαός.
    Τι καταφέρατε άραγε τόσα χρόνια με αυτή τη τακτική;
    Απλά να κάνετε εχθρούς σας τους πολίτες αντί να τους καταστήσετε συμμάχους σας.
    Ετσι, χρησιμοποιώντας τον κόσμο ως όμηρο, μπορεί να κερδίσατε επί μέρους μάχες στο παρελθόν, αλλά όπως βλέπετε πιά, χάνετε τον πόλεμο.
    Γιατί τώρα στην κατά μέτωπο επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, έχετε καταφέρει με τις τακτικές σας να διασπάσετε την συμμαχία αυτών των δύο πόλων τώρα που την έχετε
    ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
    Ακούει δηλαδή ο απλός κόσμος τα μέτρα που παίρνει το κράτος εις βάρος σας και η αντίδρασή του σε αυτά, είναι απάθεια στην καλύτερη περίπτωση (παρόμοια με την δική σας όταν τον "εκβιάζετε") και στην χειρότερη ένα αίσθημα
    εκδικητικότητας και κακίας εις βάρος σας, πράγμα άδικο και λάθος πολιτικά.
    Το να επιλέγει κανείς μορφές αγώνα που στρέφουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, είναι λάθος τακτικής και κάτι που σε τελική ανάλυση ευνοεί μόνο όσους απεργάζονται τα σχέδια διάσπασης του λαού και της οικονομικής του καταδυνάστευσης (...συνεχίζω παρακάτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (...συνέχεια)
    Είναι γνωστό το επιχείρημα σας ότι σε κάθε απεργία υπάρχουν προβλήματα, άρα το ίδιο συμβαίνει και με την δική σας.
    Αυτή είναι μια ισοπεδωτική αντίληψη και παρόμοια με την τακτική της στρουθοκαμήλου.
    Δεν είναι ίδια η επίπτωση απο την παύση παροχής των διαφόρων υπηρεσιών.
    Η διακοπή της παροχής του νερού δεν είναι η ίδια με την διακοπή της κυκλοφορίας των ταξί.
    Είναι εγκληματική.
    Η ολοκληρωτική διακοπή των ιατρικών υπηρεσιών είναι επίσης εγληματική, αλλά ποτέ δεν έχουν αφήσει η γιατροί να συμβεί.
    Τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά εξυπηρετούνται και σχεδόν κανενός η υγεία η η οικονομική κατάσταση δεν έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από μια τέτοια απεργία.
    Μην ξεχνάμε ότι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών δεν είναι μονοπωλιακή, κι έτσι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις στον ιδιωτικό τομέα πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωσή σας.
    (Και με αυτη τη τακτική προετοιμάζετε -ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ- τον λαό, να δεχθεί μη μονοπωλιακές λύσεις και στον τομέα σας. Μήπως κάποιοι από σας το θέλουν αυτό;)
    Πως θα σας φαινόταν άραγε αν κάποιος από εσάς πήγαινε το παιδί του σε κάποιο νοσοκομείο μια μέρα απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και δεν έβρισκε κανέναν, με συνέπεια το θάνατό του;
    Θα ξεσήκωνε βέβαια το σύμπαν, μπορεί και να αυτοδικούσε.
    Γιατί αυτό σημαίνει ολοκληρωτική παύση των υπηρεσιών σε μονοπωλιακό καθεστώς πράγμα που κάνετε εσείς.
    Μα θα πείτε, εμείς δεν κάνουμε ολοκληρωτική παύση, κάνουμε εκ περιτροπής διακοπές κάποιων ωρών.
    Γνωρίζετε ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι διακοπές πολλών ωρών, όπως φυσικά γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι (όπως τώρα καλή ώρα που έρχεται) σε συνθήκες μεγάλης ζέστης η καύσωνα, είναι ζήτημα πολύ λίγου χρόνου να στείλετε στο
    νοσοκομείο η στον τάφο κάποιους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.
    Η να προξενήσετε ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές σε ευαίσθητους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (...και τέλος)
    Μπορεί λοιπόν να λέτε ότι δεν κάνετε ολοκληρωτική παύση των υπηρεσιών σας, αλλά σε μονοπωλιακό καθεστώς, τις ώρες εκείνες που το πράττετε, ο πολίτης μη έχοντας άλλη εναλλακτικη λύση, βιώνει μια βίαιη ολοκληρωτική παύση με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή στην υγεία του ή στην ήδη πληγείσα οικονομική του κατάσταση.
    Η προκλητικότητα δε μερικές φορές ξεπερνά τα όρια, όταν λέτε σε κάποιους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ότι τις ημέρες της απεργίας είτε να πηγαίνουν προληπτικά στο νοσοκομείο (με ότι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτή η
    μετακίνηση τους), είτε να φροντίζουν ν
    αγοράζουν πανάκριβες συσκευές παραγωγής ενέργειας για την εξυπηρέτηση τους
    (αδιαφορώντας βέβαια αν το κόστος τους μπορεί να είναι τρείς και περισσότερες φορές το μηνιαίο τους εισόδημα).
    Αλλά τι τα γράφω όλα αυτά; Δεν τα γνωρίζετε;
    Εγώ νομίζω ότι τα πιό πολλά τα γνωρίζετε, απλά δεν σας ενδιαφέρουν.
    Γιατί έχετε βρεί έως τώρα την εύκολη λύση, όπως είπα παραπάνω. Εχετε δηλαδή τη δύναμη που σας προσφέρει ο μονοπωλιακός ενεργειακός διακόπτης και την χρησιμοποιείτε με τρόπο αντιλαικό.
    Και τι να κάνουμε; ..θα ρωτήσετε. Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται.
    Σίγουρα, αλλά θα μας κάνατε την χάρη αυτά τα αυγά να μην τα σπάτε στο δικό μας κεφάλι, αλλά στο κεφάλι των υπαιτίων των προβλημάτων σας;
    Δεν είναι δύσκολο να τιμωρήσετε αν θέλετε τον κρατικό τομέα και τους ισχυρούς του ιδιωτικού τομέα, με επιλεκτικές διακοπές ρεύματος μόνο στα κτήρια που αφορούν αυτούς τους τομείς. Και δεν μιλάω για ολόκληρα τετράγωνα κι όποιον
    πάρει ο χάρος.
    Αυτη η τακτική ίσως μπορεί να είναι πιο γρήγορα αποδοτική.
    Αλλά αυτά θέλουν να σηκωθείς από τον καναπέ, θέλουν εξειδικευμένη ακτιβιστική δράση και όχι βολεμένους συνδικαλιστές που επιλέγουν την εύκολη λύση του φορτώματος του προβλήματος στις πλάτες του ταλαιπωρημένου λαού.
    Χάνεται το παιχνίδι πατριώτες!! Και ευθύνεστε κι εσείς με την τακτική σας σε αυτό, σε μία περίοδο που χρειάζεστε την αλληλεγγύη του κόσμου.
    Και κανείς βέβαια δεν μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε για μιά ακόμη φορά το ίδιο.
    Αλλά -με την ροή των τελευταίων εξελίξεων- μπορεί να είναι και η τελευταία...

    Ελπίζοντας να το δημοσιεύσετε, χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...