Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ερχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ

Αυξήσεις γύρω στο 20% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος θα φέρει η υποχρεωτική προσαρμογή σε κοινοτικές οδηγίες των αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τη συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οπως είναι γνωστό, οι κοινοτικές οδηγίες για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου συντείνουν στον καθαρό και θεμιτό ανταγωνισμό των εμπλεκομένων στις αγορές, γεγονός που συνεπάγεται αντιστοίχηση του κόστους παραγωγής στα τιμολόγια.
Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει με τη ΔΕΗ αφού το πραγματικό κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από το κόστος χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, συνεπώς ο πολυθρύλητος «εξορθολογισμός» των τιμολογίων θα φέρει μοιραία αυξήσεις.
Οι αυξήσεις θα είναι της τάξεως του 20%, θα γίνουν οπωσδήποτε μέσα στο 2011 αλλά υπάρχουν και οι πιέσεις από την τρόικα για να ξεκινήσουν άμεσα και να επιβληθούν από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.
Η απόφαση για την Ελλάδα θα είναι πολιτική αλλά είναι φανερό ότι δεν θα αποφύγουμε εντός του έτους αυξήσεις στα τιμολόγια. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθ. Ζερβός, με δηλώσεις του στο «Βήμα» διέψευσε ότι υπάρχει προοπτική πώλησης μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και κύκλοι του υπουργείου Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) που δήλωναν άγνοια για το θέμα.
ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...