Σάββατο 24 Απριλίου 2010

EΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:Γιατί δεν είναι ΑΠΕ τα Υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ!

ΑΠΟ ΤΟ www.antinews.gr
Ένα σλόγκαν της Κυβέρνηση είναι η οδηγία της ΕΕ ότι μέχρι το 2020, 20% της ηλεκτρικής μας ενέργειας θα είναι από ΑΠΕ.
Το Νομοσχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη το έκανε …40%!
Αυτό που δεν καταφέρνει η Καλιφόρνια, θα το κάνουμε εμείς!
Αν σήμερα η ελάχιστη συνεισφορά από ΑΠΕ βάζει ήδη προσαύξηση 13% στον λογαριασμό της ΔΕΗ, σίγουρα το 40% του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής θα υπερδιπλασιάσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε καιρό ύφεσης.
Υπάρχει ωστόσο, μια σειρά από μεθοδευμένες απάτες σε αυτές τις εξαγγελίες, εφάμιλλες του μαγειρέματος των δημοσιονομικών, με εξ ίσου οδυνηρές συνέπειες.
Δεν ξέρω τι θα κατατεθεί, και τι θα ψηφιστεί από την Υπουργό «Κλιματικής Αλλαγής». Τόσο καιρό διαβάζαμε ότι το αιολικό ρεύμα θα αγοράζεται από τον ΔΕΣΜΗΕ για 120-140 ευρώ την μεγαβατώρα. Είδα προχτές στην Ημερησία (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26783199) ότι η πρόταση άλλαξε, και το αιολικό ρεύμα θα πληρώνεται από τον ΔΕΣΜΗΕ €89 ανά μεγαβατώρα για πάρκα πάνω από 50ΜW και …€250(!) για κάτω από 50MW.

Έψαξα τις αναρτήσεις της ΡΑΕ και είδα ότι, αριθμητικά, τα περισσότερα αιολικά πάρκα είναι κάτω από 50MW η κλοπή είναι δύο φορές μεγαλύτερη, και η χοντρική τιμή του ρεύματος θα είναι 5-6 (πέντε με έξη!) φορές πάνω από το θερμικό. Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτά δεν είναι επιδοτήσεις από ανώνυμους Δανούς και Γερμανούς «Ευρωπαίους» αλλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ των Ελλήνων. ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε τις ιδεοληψίες του Αρχηγού μας, για να γίνουν πλούσια 4-5 νέα τζάκια, και 3-4 ξένες εταιρίες – όλοι φίλοι Του. Σε καιρό ύφεσης και – κρατιέστε; — αποπληθωρισμού.
Η κλοπή του ΥΠΕΚΑ είναι πολύ μεγαλύτερη, και ναι, περί κλοπής πρόκειται . Όταν η Μπιρμπίλη λέει θα έχουμε ρεύμα από ΑΠΕ, εξαιρεί από τις ΑΠΕ τα ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ! Εξαιρεί δηλαδή 3.020 μεγαβάτ εγκατεστημένη υδροηλεκτρική ισχύ, ή 27% της συνολικής ισχύος των 11.070 μεγαβάτ.

Και φαίνεται ότι αυτή η εξαίρεση είναι από την εποχή Σημίτη, και το έγκλημα έχει προμελέτη. Αυτό είναι εξωφρενικό, αν ισχύει όπως το άκουσα. Στερείται η εισηγμένη ΔΕΗ από αυξημένο επιδοτούμενο τιμολόγιο ΔΕΣΜΗΕ, αποσιωπώντας τα υδροηλεκτρικά, για να δώσει τα λεφτά αυτά η Μπιρμπίλη σε ιδιώτες. Και μάλλον η εξαίρεση αυτή είχε αναγραφεί και στο prospectus της εισαγωγής της ΔΕΗ στο ΧΑΑ, αλλά ποιος θυμάται τέτοια. Αυτοί που κάνουν κουμάντο σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, προφανώς έκαναν κουμάντο και στον ..Σημίτη (που τον είχα και για …σοβαρό!…)
Παρενθετικά αναφέρω, ότι η ΔΕΗ έχει κατορθώσει και κρατάει χαμηλά την τιμή του ρεύματος χάρη στο (μη επιδοτούμενο!) υδροηλεκτρικό ρεύμα, αφού, τελευταία, βρέχει ο Θεούλης. Ποιόν θα κυνηγήσουμε για απιστία;

Τον Σημίτη που εξαίρεσε τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ από τις ΑΠΕ; Αν ναι, να θυμηθούμε και τον ΑΗΣ Φλώρινας (άλλο έργο του Μεγάλου Πρωθυπουργού) που είναι Φαύλος με κεφαλαίο Φ. Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που ανέχεται την υποτίμηση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ; Την κυρία Μπιρμπίλη που επαγγέλλεται 40% από ΑΠΕ το 2020 όταν είμαστε ήδη στο 27%; Ή όλη την Κυβέρνηση Παπανδρέου που ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα διπλασιάσει το συνολικό κόστος ρεύματος για να γίνουν πλούσιοι λίγοι φίλοι και υποστηρικτές του;
Η κλιματική αλλαγή είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων μια θεωρία. Με μερικά βάσιμα στοιχεία και πολλή προπαγάνδα.
Το ότι επικαλείται το ΥΠΕΚΑ την κλιματική αλλαγή είναι απάτη Νο. 1.
Το ότι επικαλείται το ΥΠΕΚΑ οδηγίες ΕΕ, είναι η απάτη Νο. 2.
Πληρούμε ήδη το 20% με τα σιωπηλά υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Το ότι στερείται η ΔΕΗ τις επιδοτούμενες ταρίφες, είναι απάτη Νο. 3, απιστία και χειρότερα, αλλά είναι προς όφελος του καταναλωτή (άσε που την δουλειά αυτή την έκανε ο Σημίτης).
Το ότι κρατιέται η επιδότηση των Υ/Η της ΔΕΗ για τις αιολικές εταιρίες είναι απάτη Νο. 4, καραμπινάτη και βρωμερή. Το ότι ετοιμάζονται σε καιρό ύφεσης να μας καπελώσουν για το πράσινο αιολικό ρεύμα είναι η αρχική απάτη, αλλά σχεδόν ωχριά μπροστά στις πρώτες 4.
To ότι αποσιωπούν την φτηνή και μη επιδοτούμενη υδροηλεκτρική ΔΕΗ είναι απάτη Νο. 5, είτε για να μειώσουν την μέση τιμή και να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, είτε, και πιθανότερο, θα δώσουν τα υδροηλεκτρικά σε κανένα κρατικοδίαιτο λαμόγιο, να εισπράξει αυτό την επιδότηση.
Αυτή είναι η Πατρίδα μας. Θα ξαναπάω στις Σκανδιναβικές χώρες και την προσφιλή μου περήφανη Φινλανδία. Σχεδόν 60% υδροηλεκτρική (έχουν νερά). 2-3% αιολική. 20% πυρηνική. Θέλει ο Αρχηγός Δανία; 50% κάρβουνο, 20% αιολική (που είναι η μόνη εξαγωγική βιομηχανία τους μετά την παραγωγή «φέτας» και βασιλικών οικογενειών).
Η τριτοκοσμικότητα είναι καλλιεργημένη στην Ελλάδα, και η Κυβέρνησή μας το αποδεικνύει έμπρακτα με τα Νομοσχέδιά της είτε είναι για δημιουργία Ιθαγενών, είτε για …ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...