Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Επιστολή πρός τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδο

Προς: Κύριο Α. Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 παράγραφος 1 και 2 του Νόμου 2084/92».
Σχετικά: Έγγραφο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αριθ.πρωτ.Τ01/ 680/44/17.3.2010.
Κύριε Υπουργέ,
Στη βάση και των προφορικών παρεμβάσεων μας τόσο σ' εσάς όσο και στον Kύριο Υφυπουργό επανερχόμαστε σήμερα και γραπτώς στο δίκαιο αίτημά μας για τη μη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 παράγραφος 1 και 2 του Νόμου 2084 με τις οποίες διαφωνούμε ριζικά.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που ήδη έχει ανοίξει για το ασφαλιστικό ζητούμε τη μη υλοποίηση του εγγράφου προκειμένου με ηρεμία να αναπτυχθούν οι όποιες απόψεις.
Iδιαίτερα για το θέμα της μη χορήγησης της προσαύξησης της 35ετίας με σεβασμό σας θυμίζουμε τα όσα από τη πρώτη στιγμή σας επισημάναμε :
1. Η μη χορήγηση της προσαύξησης της 35ετίας δεν θα παρέχει κίνητρο παραμονής στην Υπηρεσία με στόχο την απολαβή υψηλότερων συντάξιμων αποδοχών, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Φορέα λόγω άμεσης καταβολής συντάξεων που θα μετατίθεντο σε μεταγενέστερο χρόνο και τη μείωση των εσόδων από μη καταβαλλόμενες εισφορές υψηλόμισθων ασφαλισμένων.
2. Η εν λόγω ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με τις διατυπωμένες απόψεις του υπό διαβούλευση Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται κίνητρα για επιπλέον παραμονή στην εργασία.
3. Ο περιορισμός της σύνταξης στο εκάστοτε PLAFOND στις περιπτώσεις χρόνου ασφάλισης πέραν των 35 ετών δημιουργεί ανισότητα μεταξύ των ασφαλισμένων καθόσον αυτοί που έχουν καταβάλει υψηλότερες και για περισσότερα έτη εισφορές θα λάβουν ίδια σύνταξη με αυτούς με λιγότερα έτη ασφάλισης που θα λάβουν το PLAFOND.
4. Καταργείται κάθε έννοια ανταποδοτικότητας του συστήματος δεδομένου ότι όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα της ΔΕΗ το ύψος εισφορών στην απλή ασφάλιση ανέρχεται σε ποσοστό 53,5% και σε ανώτατο ύψος αποδοχών 5.340 Euro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...