Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αγώνας δρόμου...για τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι νεοσύστατες εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού, οι οποίες ανταγωνίζονται ευθέως τη ΔΕΗ.

Αξιοποιώντας τα περιθώρια που υπάρχουν στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και την κρίση των επιχειρήσεων λιανικής (μικρών και μεγάλων) που επιδιώκουν να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστους, επεκτείνονται συνεχώς, με τιμολόγια μειωμένα 10-20% από αυτά της ΔΕΗ.

Χθες η αυστριακή Verbund, ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικού, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με δίκτυο 170 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική κίνηση μάρκετινγκ εναλλακτικού παρόχου, με στόχο τη διείσδυση σε σημεία πώλησης στα οποία απευθύνονται τόσο οι απλοί καταναλωτές, όσο και οι ηλεκτροτεχνίτες.Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με αλυσίδες καταστημάτων όπως:

* SPACE HELLAS. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς, ενώ μέσω του πανελλαδικού δικτύου 70 καταστημάτων «SPACEPHONE», παρέχει υπηρεσίες τριών δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Internet.

* ΚΑΥΚΑΣ. Η μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού, με 27 σημεία πώλησης.

* ΓΕΤΗΛ. Δίκτυο καταστημάτων ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού, με 57 σημεία πώλησης στην περιφέρεια.

* Astron Electric. Συνεταιριστική εταιρεία που δραστηριοποιείται με 4 καταστήματα στην Πελοπόννησο.

Μέχρι στιγμής οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ελέγχουν περίπου το 3% της αγοράς λιανικής και έχουν πελάτες αλυσίδες σουπερμάρκετ, καταστήματα τραπεζών, κλινικές, ξενοδοχεία, ανεξάρτητα καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η συγκεκριμένη αγορά διαθέτει δυναμική για περίπου 10% των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικού, με τζίρο περίπου 550 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η γρήγορη ανάπτυξη της αγοράς έχει θέσει επί τάπητος θέματα αξιοπιστίας και οικονομικής ευρωστίας των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν τη δραστηριότητα αυτή, θέμα το οποίο προβάλλουν η ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ που θεωρεί τη δραστηριότητα ευκαιριακή, αλλά και η ΡΑΕ.Η Verbund στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2006 και είναι κοινοπρακτικό σχήμα μεταξύ της VERBUND - Austrian Power Trading (55%) και της ENERGA (οικογένεια Φλώρου 45%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...