Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Με τη στήριξη της ΓΕΝΟΠ «πρασινίζει» τη ΔΕΗ η νέα της διοίκηση.

Οπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου στο συνέδριο της συνδικαλιστικής οργάνωσης, η αναπτυξιακή προοπτική της ΔΕΗ θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στις ανανεώσιμες πηγές. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση.
«Και πρώτα και πάνω απ' όλα η συστηματική και άμεση ανάπτυξη της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, τομέας στον οποίο επίσης, για την εξυπηρέτηση των ιδιωτών, μείναμε δραματικά πίσω».
Με τις τοποθετήσεις τους στο συνέδριο, τόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Μανιάτης όσο και ο Αρθούρος Ζερβός επιβεβαίωσαν ότι η ΔΕΗ θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, με έλεγχο του 51% των μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο.
Αναφορικά με το μίγμα καυσίμου στην ηλεκτροπαραγωγή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «ο λιγνίτης θα εξακολουθεί να κατέχει τη δική του θέση στο μίγμα καυσίμου της χώρας και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα ήδη ανοιχτά λιγνιτικά πεδία, επενδύοντας σε νέες σύγχρονες Μονάδες Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας σε αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων».
Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη, θα προχωρήσει σύντομα η κατάρτιση του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, στον οποίο ρόλο θα έχει και ο λιγνίτης, ενώ τέλος ο επικεφαλής της ΔΕΗ τόνισε ότι η ανανέωση του προσωπικού, οι επενδύσεις και η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι οι τομείς που θα προσφέρουν πλεονεκτήματα στην επιχείρηση.
Μ.Κα.
ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...