Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μένουμε πίσω στις ΑΠΕ, δεν ενημερώνουμε την Κομισιόν

Με βήμα σημειωτόν προχωρούν οι ΑΠΕ με αύξηση της χρήσης του λιγνίτη τη στιγμή που δεν έχουμε υποβάλει στην Κομισιόν «ούτε καν τις εκτιμήσεις μας ως χώρα για το επίπεδο παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές».
Η πρώτη υποχρέωση κάθε κράτους-μέλους -στο πλαίσιο της οδηγίας 2009/28- ήταν να υποβάλει μέχρι το τέλος του 2009 τις προβλέψεις του για το επίπεδο πλεονάσματος ή ελλείμματος παραγωγής από ΑΠΕ το 2020 σε σχέση με τον εθνικό του στόχο, δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, επισημαίνοντας:
Η Ελλάδα είναι μία από τις επτά χώρες στην Ε.Ε. των «27» που δεν έχουν υποβάλει ακόμα το σχετικό έγγραφο. Στις πράσινες διακηρύξεις της κυβέρνησης, πάντως, κεντρική θέση έχει η προώθηση των ΑΠΕ και η πολυδιαφημισμένη εθελοντική αύξηση του εθνικού στόχου από 18% σε 20% για το 2020.
Η στροφή προς μια κοινωνία ανανεώσιμων πόρων απαιτεί πολιτική αποφασιστικότητα, μηχανισμούς υλοποίησης και όχι μόνο ανώδυνες διακηρύξεις «πράσινης ανάπτυξης», σχολίασε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Ελλήνων Πράσινων.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, για το διασυνδεδεμένο σύστημα ηλεκτρισμού που αφορά το 2009, παρά τη σημαντική μείωση κατά 6,9% στην κατανάλωση ηλεκτρισμού, η παραγωγή λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ αυξήθηκε κατά 2,5%.
ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...