Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Διαδήλωσαν μαζικά κατά της πώλησης της ΔΕΗ

Εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από όλα τα σημεία της χώρας έφθασαν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν περίπου 2500 εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ.

Όταν έφθασε η πομπή στο Σύνταγμα και ενώθηκε με το μεγάλο πλήθος, όλοι μαζί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μόλις έφθασαν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών με τη βοήθεια δύο γερανοφόρων οχημάτων ανήρτησαν ένα πανό.





ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη 30, με δεκάδες εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ να έχουν κλείσει το δρόμο και να διαμαρτύρονται για την σχεδιαζόμενη πώληση ποσοστού της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι είχαν φράξει την είσοδο της Χαλκοκονδύλη με ένα γερανοφόρο όχημα, ενώ ανήρτησαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Κλειστή όλη η Χαλκοκονδύλη και η συμβολή της με την Γ Σεπτεμβρίου.

Για βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων έκανε λόγο στην ομιλία του, στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος. Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχτηκε ότι πότε στο παρελθόν η χώρα δεν βρέθηκε σε παρόμοια τραγική κατάσταση και ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα. "Όχι όμως αυτά τα μέτρα. Η κρίση έχει υπευθύνους και ονοματεπώνυμο" είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Χαρακτήρισε, ακόμη, τα οικονομικά μέτρα εκτός από άδικα και αναποτελεσματικά και κατηγόρησε στελέχη της κυβέρνησης για αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επανέλαβε ότι άλλο είναι η απελευθέρωση της αγοράς και ο ανταγωνισμός και άλλο να μην έχει ρόλο το κράτος στην αγορά ενέργειας. Όπως επίσης, ότι η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Ο κ.Φωτόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του 17 % των μετοχών της ΔΕΗ είναι 400 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση για την κατασκευή μίας καινούργιας λιγνιτικής μονάδας ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...