Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συμβολική κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν, από νωρίς το πρωί, μέλη της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, εμποδίζοντας την είσοδο στον υπουργό και τους υπαλλήλους.
Οι εργαζόμενοι φόρεσαν χειροπέδες και είχαν πανό που έγραφε «αντιστεκόμαστε».
Τα μέλη της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, διαμαρτύρονται για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης και ζητούσαν συνάντηση με τον Γ.Παπακωνσταντίνου ενώ διαμαρτύρονται και για τα 100 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν στη ΔΕΗ οι φορείς των Υπουργείων.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι για να πουληθεί η ΔΕΗ θα πρέπει πρώτα το κράτος να αποδώσει στην επιχείρηση 1,4 δις. ευρώ ως αποζημίωση για τις «ανενεργές επενδύσεις», ποσά τα οποία κατά την Ομοσπονδία δεν πρέπει να προέλθουν από αύξηση των τιμολογίων.
Ζητά, επίσης, να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από λογαριασμούς ρεύματος που φθάνουν σε 135 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, 46,6 εκατ. είναι οι οφειλές του υπουργείου Υποδομών (από τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών) και άλλα 2,3 εκατ. από την ΥΠΑ, 9,4 εκατ. από το ΓΕΣ, 1,5 εκατ. από το ΓΕΝ, 7,1 εκατ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική), 14,5 εκατ. το υπουργείο Εσωτερικών και τα υπόλοιπα είναι χρέη των Περιφερειών. Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η οφειλή για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων από το 2001.
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι «η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ που κάποιοι θέλουν να συνοδευτεί με εκχώρηση του μάνατζμεντ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της» αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί «το κράτος θα έχει απολέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και οι ιδιώτες ανενόχλητοι θα κάνουν ότι θέλουν με την τιμή του ρεύματος».
Η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και πρόσθεσε ότι προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...