Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τα παιχνίδια της διοίκησης και οι «μεθυσμένοι» της εξουσίας!

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Αν. Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)


Σε οδυνηρό αδιέξοδο οδηγεί τελικά την πατρίδα μας και του πολίτες η εφαρμογή του μνημονίου.
Θυσίες χωρίς νόημα αποδείχτηκαν οι άδικες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για τις οποίες η σοσιαλιστική κυβέρνηση διακήρυττε πως οι μειώσεις αυτές θα περιόριζαν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Μέσα λοιπόν στη δίνη της μνημονιακής πολιτικής του ΔΝΤ, της Τρόικας, της Μετοχοποίησης, του πορίσματος Ρακιντζή, "ΞΕΧΑΣΑΜΕ" τις περίεργες δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που προανήγγειλε πριν από λίγες εβδομάδες νέες μισθολογικές περικοπές και άλλες κοσμογονικές αλλαγές που θα συμβούν στη ΔΕΗ χωρίς βέβαια να διευκρινίζει αν θα είναι προς όφελος της Επιχείρησης και των εργαζομένων.

Φαίνεται πως ο κος Ζερβός κόλλησε την ασθένεια των τηλεαστέρων που από την μία επιθυμούν
διακαώς τις μισθολογικές περικοπές στις ΔΕΚΟ ( αν μπορούσαν να μας απολύσουν θα το έκαναν ) αλλά από την άλλη μεταμορφώνονται υποκριτικά σε «προστάτες» των εργαζομένων και του λαού όποτε βλέπουν ότι λαϊκή αντίδραση γίνεται εκρηκτική(Κερατέα, Κινήματα Δεν Πληρώνω» κ.α).
Η διοίκηση της ΔΕΗ λοιπόν μεθοδευμένα και με σύμμαχους τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας προχωρεί παράλληλα με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και σε νέες βάρβαρες και άδικες μισθολογικές μειώσεις εις βάρος των εργαζομένων, εξυπηρετώντας την φορομπηχτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Την εφαρμόζει μάλστα με ανεπίτρεπτο τρόπο στην κορυφαία δημόσια Επιχείρηση της χώρας που παραμένει ακόμη κερδοφόρα με την πιο φθηνή KWA στην Ευρώπη παρά τις απαράδεκτες αυξήσεις στη τιμή του ρεύματος .
Η διοίκηση της ΔΕΗ με την καθοδήγηση της κας Μπιρμπίλη δημιουργεί σκόπιμα θολό τοπίο στο θέμα των δύο νέων θυγατρικών όπου αφενός από την μία υποστηρίζει ότι δεν θα πειραχτούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μετακινούμενων συναδέλφων και αφετέρου από τη άλλη προχωρά με βιασύνη και επιπολαιότητα σε ενέργειες που θίγουν το υπηρεσιακό παρελθόν του κάθε εργαζόμενου ενώ παράλληλα λειτουργεί ως δούρειος ίππος για την ολοκληρωτική εισβολή ιδιωτών στις νέες θυγατρικές.

Επίσης αξίζει να επισημάνουμε πως η διοίκηση της ΔΕΗ αδιαφορεί στις τελευταίες και κρίσιμες αρνητικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον Ασφαλιστικό μας Φορέα παρά το γεγονός ότι απαξιώνονται και διακυβεύονται ασφαλιστικές κατακτήσεις δεκαετιών.

Ο ρόλος λοιπόν του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ αγαπητοί συνάδελφοι δεν είναι μόνο να τονίζει και να παρεμβαίνει για τα κακώς κείμενα της διοίκησης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό αλλά και να βελτιώνει τις κινήσεις της Ομοσπονδίας σε θέματα που καθυστερεί να αντιδράσει. Αυτό είναι υποχρέωση και καθήκον μας και θα το εφαρμόζουμε άμεσα.

Διότι ο δικός μας ρόλος είναι να μεταφέρουμε τις εντολές των συναδέλφων όπως κάναμε πρόσφατα με τις επιστολές και τις ανακοινώσεις μας για την ταφόπλακα που βάζουν στο ασφαλιστικό οι τύρρανοι του μνημονίου και οδηγήσαμε την Ομοσπονδία σε σημαντικές και καίριες κινήσεις όπως ήταν η κατάληψη του ΤΑΥΤΕΚΩ

Το ίδιο πράξαμε και πριν από λίγους μήνες με τις αδικαιολόγητες μετακινήσεις των συναδέλφων στις θυγατρικές Μεταφοράς και Διανομής. Το ίδιο συνέβη τα περασμένα χρόνια με τις πολυετείς αδικίες που βιώνουν οι ετεροπασχολούμενοι συνάδελφοι και το ίδιο έγινε με τις στρεβλώσεις που καίρια επισημάναμε στην υπογραφή της τελευταίας ΕΣΣΕΕ ενώ παλιότερα ο Σύλλογος μας με την ίδια αποτελεσματική παρέμβαση κατόρθωσε να δώσει λύσεις στους υπερήλικες εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Ο ΠΑΣΥΠ –ΔΕΗ έχΕΙ εγκαλέσει αρκετές φορές την Ομοσπονδία «να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία» και να αποβάλλει από τις τάξεις της όσους πρόσβαλλαν με τις ενέργειες τους το αγωνιστικό κύρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε στο μέγεθος που ζητούσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να έχουμε νέα κρούσματα ανηθικότητας και ανανδρίας από εκπροσώπους που λειτουργούν με την στολή του ταχυδρόμου και στέλνουν επιστολές συκοφαντικού περιεχομένου και θίγουν έντιμους αγωνιστές του Συλλόγου μας που πάντοτε είχαν καθαρή φωνή και θέση και λειτουργούσαν με ανιδιοτέλεια προς όφελος των εργαζομένων.
Κατανοούμε τους άνανδρους επιστολογράφους ότι βρίσκονται σε διαρκή διονυσιακή μέθη από την εξουσιομανία που τους διακατέχει και συμπεριφέρονται ως Μαινάδες που κάνουν μόνο φασαρία για να υπηρετούν εκείνους που τους καθοδηγούν.
Δεν τους φοβόμαστε αγαπητοί «συναγωνιστές» αλλά μόνο τους λυπόμαστε .
Και ο νοών νοείτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...