Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Άναυδοι έμειναν στο υπουργείο Εργασίας από τις απαιτήσεις της τρόικας

Άναυδοι έμειναν στο υπουργείο Εργασίας από τις απαιτήσεις της τρόικας, η αντιπροσωπεία της οποίας έβαλε πολύ χοντρό χέρι για στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο και που αυτοί δεν πιστεύουν.

Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι οι απαιτήσεις των τροϊκάνων είναι τόσο σκληρές που θα προκαλέσουν ποικίλες συζητήσεις. Κυρίως για το αν πρόκειται για ένα κακοστημένο σκηνικό κι αν η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει για πολύ δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Οι ανθύπατοι της τρόϊκας απαίτησαν άμεσες αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας με επέκταση των ατομικών και γενναίες μειώσεις μισθών μέσω αυτών των συμβάσεων.

Το… μπλοκάκι θα πάει σύννεφο στις επιχειρήσεις και με νόμιμο τρόπο πλέον.

Επίσης, κάτι που γίνεται ήδη σε πολλές εταιρείες, τα αφεντικά θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις δε θα υπάρχουν και ο καθένας θα κλείνει ατομική συμφωνία, φυσικά με χαμηλότερους μισθούς.

Δραματική αλλαγή θα επέλθει επίσης από τη απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των υπερωριών μέσω ελαστικοποίησης του ωραρίου. Δηλαδή να δουλεύει κάποιος 10 ώρες τις ημέρες που τον χρειάζεται η επιχείρηση, χωρίς να πληρώνεται για τον παραπάνω χρόνο, και να εργάζεται λιγότερο ή να παίρνει ρεπό όταν η εταιρεία το επιθυμεί.

Η επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις ήταν το σημείο που υπήρξε έντονη διαφωνία καθώς η Τρόικα κατηγόρησε την κ. Κατσέλη για κωλυσιεργία και ζήτησε άμεσα να γίνει το δικό της.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει η συνάντηση με την κ. Κατσέλη κι εκεί θα ξεκαθαρίσει αν η τρόικα θα “φάει” την υπουργό.

ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...