Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Το θέμα της ΔΕΗ δεν έχει κλείσει»

Η κ. Λ.Κατσέλη δήλωσε σε συνέντευξή της στην Κ.Ελευθεροτυπία ότι:
«Όλοι συμφωνούμε ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο για να συμβάλει στη τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, στην καθολικότητα των υπηρεσιών και στη διασφάλιση χαμηλής τιμής. Είναι ζήτημα διαλόγου, αν αυτό διασφαλίζεται με ποσοστό δημόσιας συμμετοχής 34%. Η απόφαση θα ληφθεί σύντομα με ανοικτή διαβούλευση, μετά την πρώτη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό Συμβούλιο και θα ληφθούν τελικές αποφάσεις με την ψήφιση του Προγράμματος στη Βουλή.
Σε ότι αφορά τις ΔΕΚΟ, κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, καθώς δεν πρέπει να περάσουμε από κρατικά σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια, γιατί τότε θα ωφεληθούν μόνο κάποιοι λίγοι ιδιώτες».

Αναφερόμενη στις επιχειρησιακές συμβάσεις η κ. Κατσέλη σχολίασε πως: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά, την υλοποίηση του νόμου, και όπως πάντα, αν και όταν χρειαστεί προχωρούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις», ενώ δήλωσε ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια για το οικογενειακό επίδομα, στα επιδόματα προστασίας του παιδιού ή το επίδομα ανεργίας, αλλά κριτήρια θα μπουν εκεί που χρειάζεται.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...