Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σαμαράς: "Έτσι θα κάνω την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και την ενεργειακή απελευθέρωση"

«Ταμειακό πανικό» καταλόγισε στην κυβέρνηση σε ότι αφορά τα βήματα της κυβέρνησης για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του «Ζάππειο ΙΙ».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πέρα για πέρα λάθος» τις αποφάσεις της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ, όταν αναλάβει την εξουσία, θα προχωρήσει με τον πιο σύγχρονο και διαφανή τρόπο την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ πρότεινε άμεση πώληση της ΔΕΠΑ και της Λάρκο σε στρατηγικό επενδυτή.

«Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σημαίνει σπάω το κρατικό μονοπώλιο. Η ΔΕΗ δεν είναι πια ένα μόνο πράγμα, πρέπει να εξεταστούν όλοι οι διαφορετικοί κλάδοι», είπε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο και τα κομάτια της ΔΕΗ, αλλά και των άλλων εταιρειών που θα πουληθούν, θα δοθούν σε στρατηγγικούς επενδυτές.

Επίσης σημείωσε ότι απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να διαλέξει το ενεργειακό μίγμα που θα παράγει τα επόμενα χρόνια και να διαμορφώσει ανάλογο τα ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς. «Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για τα κομμάτια που θα τεθούν προς αποκρατικοποίηση», είπε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνδικαλιστών και, εννοώντας σαφώς την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δήλωσε ότι «τα εργασιακά τους δικαιώματα είναι ιερά ωστόσο δεν αναγνωρίζουμε ιδιοκτησιακά προνόμια» και έκανε λόγο για «φωλιές συνδικαλιστών που εξέθρεψαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...