Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στο βηματισμό του παραλόγου διαλύοντας και ισοπεδώνοντας κοινές λογικές η κυβέρνηση παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας.
Σήμερα η κυβέρνηση του μνημονίου και της «Τροϊκας» σχοινοβατεί με τη νοημοσύνη μας. Αυτή η κυβέρνηση από τα «λεφτά υπάρχουν», καταλήγει στη λογική του ξεπουλήματος και της υποθήκευσης κάθε αναπτυξιακής πορείας. Η αντιπολίτευση απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις ενός κοινωνικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.

Για μας τους εργαζόμενους υπάρχουν ΣΤΑΘΕΡΕΣ, υπάρχουν ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ που δεν υπερβαίνονται. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα που δεν έχουν χρώμα, αλλά ζητούν λύση ουσίας, συνέπειας και δημιουργίας.

Δεν έδωσε η κοινωνία «λευκή επιταγή» σε κανέναν να αποφασίζει χωρίς να μας υπολογίζει και να ισοπεδώνει εργασιακές συνειδήσεις και την ανθρώπινη ύπαρξη.
Ανακοίνωσαν πωλήσεις του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ , του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των ΕΛΤΑ του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ κ.α., βάζοντας ψηλά πρόσκαιρες ανάγκες, που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξανεμίζοντας κάθε έννοια εθνικής υπόστασης.

Στη ΔΕΗ αν θέλουν οι ιδιώτες ας βάλουν εκατομμύρια ευρώ να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξης και να μπούν στη παραγωγή ρεύματος. Δεν νοείται όμως να προσπαθούν να γίνουν μεσάζοντες ή να αγοράζουν εξευτελιστικά τη περιουσία μας.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού που ανακοινώνει «ανεύθυνα» και «υποκριτικά» την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%. Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ για τον Έλληνα καταναλωτή και τι για μας τους εργαζομένους ;
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Η τιμή μονάδος της ΔΕΗ είναι σήμερα από τη χαμηλότερη στη Ευρώπη. Όπου έγινε ιδιωτικοποίηση η αύξηση άγγιζε το 89%. Ένα ακόμα σημείο κοινωνικής πολιτικής θα εξανεμιζόταν.

«Αν κάποιος μας αποδείξει ότι διαλύοντας ή ιδιωτικοποιώντας τη ΔΕΗ θα έχουμε φθηνότερη KWh εμείς θα συμφωνήσουμε να ιδιωτικοποιηθεί σήμερα».


Θα βάλουν έμμεσα αλλά ουσιαστικά χέρι οι ιδιώτες στον ορυκτό πλούτο της χώρας (λιγνίτες) στο φυσικό πλούτο (νερά) και θα εξανεμισθεί μέρος της εθνικής υπόστασης. Σήμερα η τιμή της μετοχής είναι στο χειρότερο σημείο. Θα εισπράξουν 400-450 εκατ.ευρώ που αντιστοιχούν σε 1-2 έτη κέρδος της επιχείρησης.

Αν δεν είναι αυτό ξεπούλημα τότε ποιο είναι ;

Για μας τους εργαζόμενους θα είναι η αρχή του τέλους και μάλιστα χωρίς επιστροφή.
Η περαιτέρω μετοχοποίηση σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται στο εργασιακό καθεστώς, εργασιακές σχέσεις, ΚΚΠ/ΔΕΗ σε αμφισβήτηση, «εργασιακός μεσαίωνας». Κυρίως όμως αμφισβητείται η ασφαλιστική μας περιουσία, το ασφαλιστικό μας (η υγειονομική περίθαλψη, οι συντάξεις).
Το ερώτημα είναι αν θα το επιτρέψουμε.

Αν επιτρέψουμε στη κυβέρνηση του «μνημονίου» και της «Τροϊκας» να υποδουλώσει τη σκέψη και την αγωνιστικότητά μας.
«ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ»

Ζητάμε τη συναίνεση της κοινωνίας. Θα αποδείξουμε ότι η κυβέρνηση είναι μόνη της και δεν εκφράζει το «λαϊκό αίσθημα».

Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε, να αντισταθούμε στον εξευτελισμό και στην ισοπέδωση της νοημοσύνη μας.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...