Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή από τον Στ. Καλαφάτη το θέμα των μετακινήσεων του προσωπικού

O βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε πριν από λίγες μέρες επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για τις μετακινήσεις του προσωπικού από την ΔΥΣ και τις κεντρικές υποστηρικτικές υπηρεσίες προς στις νέες θυγατρικές.
Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.933/11-02-2011 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΥΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ(ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΥΠ’ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.203/21-01-2011 ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ «λαμβάνοντας υποψη-περαν των αναγκών της Επιχειρησης-και κριτήρια όπως:β)την προσωπική επιθυμία κάθε εργαζόμενου».

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΓΓΡΑΦΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙ «επίδειξης της δέουσας επιμέλειας για την αποφυγή τυχόν συμπεριφορών που ενέχουν διακριτική μεταχείριση».

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΦΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η Κα.ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ;

-ΕΠΙΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ;

ΑΘΗΝΑ,16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...