Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί διαδηλώνουν κατά των περικοπών

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου, για να διαμαρτυρηθούν για τις μεγαλύτερες περικοπές δαπανών από την εποχή του Β`ΠΠ ήταν πάνω από 250.000. Η αστυνομία την χαρακτηρίζει ως τη πολυπληθέστερη διαδήλωση από την εποχή του πολέμου στο Ιράκ.

Αν και σε γενικές γραμμές, η διαδήλωση ήταν ειρηνική, παρόλα αυτά, σημειώθηκαν αρκετές αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις, και συνελήφθησαν περισσότερα από 200 άτομα . Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές πετούσαν γλόμπους γεμάτους με αμμωνία εναντίον των αστυνομικών. Άλλοι έβαλαν φωτιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ακόμη και στη τουριστική πλατεία Trafalgar.

Εκτός από τους συλληφθέντες υπάρχουν και δεκάδες τραυματιών, αλλά και ατόμων που έσπευσαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Υπήρξαν και πέντε τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Στη προσπάθειά της να μειώσει το τεράστιο έλλειμμα, η κυβέρνηση συνεργασίας του David Cameron ανακοίνωσε περικοπές δημοσίων δαπανών ύψους $130 δισ. Ήδη αυξήθηκε το ΦΠΑ.

Το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες. Επίσης περίπου 4.500 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο Λονδίνο.Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν: “Όχι Περικοπές” και “Οι Περικοπές Δεν Είναι Η Θεραπεία”.Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...