Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΔ κατά των συγχωνεύσεων των επικουρικών ταμείων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εντελώς αιφνιδιαστικά ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει μεγάλες συγχωνεύσεις στα Επικουρικά Ταμεία.

Ετοιμάζει -λέει- Νομοθετικό Πλαίσιο,  που γρήγορα θα φέρει προς ψήφιση που θα προβλέπει εκτός από συγχωνεύσεις και μεγάλες μειώσεις στις Επικουρικές Συντάξεις.

Μέσα από τις ίδιες ανακοινώσεις επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι  τα ελλείμματα των Επικουρικών Ταμείων υπολογίζονται στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.

Ο κουμπαράς, δηλαδή, των εργαζομένων και εργοδοτών, ακόμα και οι λογαριασμοί των εφ’ άπαξ αποζημιώσεων, χωρίς καμιά αντίδραση από τη μεριά της Κυβέρνησης Παπανδρέου υπολογίστηκαν στο έλλειμμα της Χώρας.Μετά από ενάμιση χρόνο καθυστερήσεων το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε, επιτέλους, τις αναλογιστικές μελέτες των Επικουρικών Ταμείων.

Οι Επικουρικές Συντάξεις είναι ακόμα ένα κεφάλαιο που ανοίγει βίαια και τραυματίζει τους Έλληνες ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά και την Ελληνική οικονομία.Η ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων εξαγγέλλεται και με πολύ συνοπτικό χρονοδιάγραμμα, επιχειρείται να υλοποιηθεί χωρίς καμιά μελέτη, χωρίς κανένα δεδομένο – εκτός από τα μεγέθη των αναλογιστικών ελλειμμάτων που περιλαμβάνουν οι αναλογιστικές μελέτες – χωρίς καμιά νομιμοποίηση, αφού η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν το έχει καν συμπεριλάβει στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Ο κ. Κουτρουμάνης φαίνεται ότι θεωρεί ότι ακόμα είναι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γεωργίου Παπανδρέου.

Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά:

  • Με ποια νομιμοποίηση ο Υπουργός Εργασίας προχωρά σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία;
  • Έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση;
  • Έχει ενημερώσει  τα Κόμματα  που στηρίζουν την Κυβέρνηση;
  • Με ποια τεκμηρίωση και κυρίως με ποιο σχέδιο θα γίνει η ενοποίηση;
  • Τι θα γίνουν οι Κοινωνικοί Πόροι που συλλέγονται από αρκετά Επικουρικά Ταμεία
  • και ποιο είναι το μέγεθός τους;
  • Τα Επικουρικά Ταμεία που τόσο εσπευσμένα ο κ. Κουτρουμάνης «σπρώχνει» σε μια πρόχειρη και άτακτη ενοποίηση, έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα;
  • Τα δύο τελευταία χρόνια είχαν συναλλαγές με ομόλογα;
  • Συγχώνευση Ταμείων με διαφορετικούς πόρους χρηματοδότησης, με διαφορετικές παροχές, με διαφορετικό ύψος αποθεματικών και περιουσίας σε ποιο βιώσιμο αποτέλεσμα θα οδηγήσουν;
  • Η συνένωση ελλειμμάτων οδηγεί σε εξυγίανση και λύση του προβλήματος;Αντί να εξασφαλίσει τη συνεννόηση και συναίνεση, εκβιάζει εντός τριμήνου να αποφασιστεί η «εθελοντική» συμμετοχή στη συνένωση, διαφορετικά «νίπτει τας χείρας του».Τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν.

Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ανησυχούν και αγωνιούν.

Δεν εμπιστεύονται τους Υπουργούς και τις πολιτικές της διετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...