Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ενωτικό κλίμα και συγκίνηση στο δ.σ. του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ

Σε κλίμα ενότητας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ για το 2011.
Με αφορμή λοιπόν την συνταξιοδότηση της μέχρι πρότινος Προέδρου Ρόζας Βιδάλη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ για την εκλογή νέου Προεδρείου. Σε μία ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία τα μέλη του Δ.Σ ψήφισαν και εξέλεξαν για Πρόεδρο τον άξιο συνάδελφο Γιώργο Μπούκουρα ενώ Αντιπρόεδροι εκλέχτηκαν οι Ζάμπρας Κωνσταντίνος και Παναγιωτίδης Ευστράτιος.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν οργανωτικά, εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της ΔΕΗ με κυρίαρχο εκείνο των μετακινήσεων των συναδέλφων από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τις δύο νέες θυγατρικές της Μεταφοράς και της Διανομής. Σ’ αυτό το σημείο επισημάνθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Συλλόγου που άμεσα και με καθοριστικές παρεμβάσεις ανέδειξε το ζήτημα και υποχρέωσε τη Διοίκηση σε διορθωτικές κινήσεις.
Έπειτα το λόγο πήρε το ιστορικό στέλεχος και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ο συνάδελφος Γιώργος Μαρινίδης που αποχωρεί κι αυτός από την Επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης. Με σημαντική και πολυετή προσφορά στο συνδικαλισμό αλλά και στην Επιχείρηση ο συνάδελφος Γ. Μαρινίδης εμφανώς συγκινημένος "ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλα τα μέλη του Συλλόγου που στήριξαν με σθένος τη δικιά του προσπάθεια από τα αξιώματα που έλαβε με τη λαϊκή εντολή των εργαζομένων".
Ο πρώην Πρόεδρος τόνισε "ότι η συνδικαλιστική δράση του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη προς τον συνάδελφο και αυτοί είναι οι λόγοι που καθιέρωσαν το Σύλλογο στις συνειδήσεις των συναδέλφων ως ένα σοβαρό και αξιόπιστο σωματείο. Επίσης επισήμανε ότι ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε πιστός και αφοσιωμένος στο αγωνιστικό πνεύμα του Συλλόγου και κατόρθωσε με την αποτελεσματική συμπαράσταση των στελεχών του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ να γίνουν πολλά θετικά βήματα προς όφελος των εργαζομένων και τελειώνοντας ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο Πρόεδρο Γ.Μπούκουρα".
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η απερχόμενη Πρόεδρος Ρόζα Βιδάλη η οποία κι αυτή με τη σειρά της συγκινημένη και έντονα φορτισμένη ευχαρίστησε την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ για την έμπρακτη στήριξη που έδειξαν τα απλά μέλη και τα στελέχη στο πρόσωπο της. «Η ίδια τόνισε ότι ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ παραμένει ένα δυναμικό και έντιμο σωματείο και ότι είναι πάνω από τα πρόσωπα υπάρχει το συμφέρον των εργαζομένων και όχι το συμφέρον των βολεμένων συνδικαλιστικών παραγόντων»
Στο τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπήρχε μία ευχάριστη έκπληξη αφού σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Την εκδήλωση αυτή τίμησε με την παρουσία του, νέος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Νίκος Κιουτσούκης ο οποίος με την σειρά του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ Γ.Μπούκουρα και συμπλήρωσε "ότι όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να παραμείνουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να περισώσουν τα δικαιώματα τους και τόνισε ότι σύλλογοι σαν το ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ αποτελούν πρότυπο οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης".

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μπούκουρας Γεώργιος – Πρόεδρος

Ζάμπρας Κωνσταντίνος – Α’ Αντιπρόεδρος
Παναγιωτίδης Ευστράτιος – Β’ Αντιπρόεδρος
Διακουμάκος Κωνσταντίνος – Γενικός Γραμματέας
Μελέτης Φώτιος – Αναπληρωτής Γ.Γραμματέας
Καλοφωλιάς Παναγιώτης – Ταμίας
Δημητροπούλου Γεωργία – Αναπληρωτής Ταμίας
Αγαπάκης Σπυρίδων – Οργανωτικός Γραμματέας
Νικομάνης Νικηφόρος – Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων
Βιδάλη Ρόζα-Φραγκίσκα – Μέλος
Κυριακόπουλος Αθανάσιος – Μέλος
Καραμήτσου Μαρία – Μέλος
Κολλάτος Ευγένιος – Μέλος
Φιλιππόπουλος Γεώργιος – Μέλος
Δήμας Ιωάννης – Μέλος
Γαρούφας Χρήστος – Μέλος
Μάρτης Νικόλαος – Μέλος
Σισμάνογλου Άννα – Μέλος
Βρέντζος Κωνσταντίνος – Μέλος
Σταυρομήτρος Στέργιος – Μέλος
Γεωργίου Βούλα – Μέλος
Τσόκου Αιμιλία – Μέλος
Τσιότσιος Εμμανουήλ - Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...