Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

“Μαχαίρι” 20% στους μισθούς των ΔΕΚΟ

Εντολή Παπακωνσταντίνου για περικοπές εδώ και τώρα
- Κόβονται ως και 40% οι επιχορηγήσεις από τα κρατικά ταμεία
- Δείτε ποιες ΔΕΚΟ “ειδοποιήθηκαν” να “κόψουν” μισθούςΕδώ και καιρό το newsit τονίζει ότι τις αποφάσεις τις παίρνει αντί της Κυβέρνσησης η Τρόικα, αφού εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση έχει υπογράψει όρο στο μνημόνιο που της απαγορεύει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να δώσει επιχορηγήσεις.
Για να γίνει αυτό πρ΄πει να συνυπογράψει η Τρόικα η οποία όχι απλά δεν το κάνει, αλλά σε ότι αφορά στις ΔΕΚΟ απαιτεί επιπλέον μείωση της τάξης του 40%.
Έτσι είναι μοιραίο επακόλουθο η “ανάγκη” για περικοπή μισθών η οποία έχει καθοριστεί από 15% ως και 20%.
Η Τρόικα μάλιστα στον τελευταίο έλεγχο ουσιαστικά αυτό ζήτησε. Να μειώσουμε (επιτέλους όπως λένε) το κόστος για το Κράτος των ΔΕΚΟ, είτε αυτές είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο είτε όχι.
Έτσι με επιστολή-εντολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, στις διοικήσεις επτά ΔΕΚΟ ζητείται να εφαρμοστεί άμεσα το Μνημόνιο που θέλει μείωση 10% στο βασικό μισθό, άλλο ένα 10% στις υπερωρίες και τα επιδόματα και ανώτερο μισθό στις 4.000 ευρώ.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σωρευτική μείωση 35% στις αποδοχές. Το “καμπανάκι” χτυπάει για τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ,ΕΥΑΘ,ΕΥΔΑΠ,ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.
ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...