Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Στο αρχείο η μήνυση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για ΑτΕ και ΟΤΣ

Στο αρχείο τέθηκε, με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών η προκαταρτική εξέταση η οποία είχε ξεκινήσει κατόπιν της από 29/09/2008 μηνυτήριας αναφοράς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατά παντός υπευθύνου όσον αφορά
α) την εσφαλμένη απόφαση της ΡΑΕ (0-12592/13.01.2006) με την οποία μεταβλήθηκε η μεθοδολογία υπολογισμού της Ο.Τ.Σ. από τον ΔΕΣΜΗΕ και
β) την τροποποίηση των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άδειες αυτοπαραγωγού – συμπαραγωγού σε άδειες ανεξάρτητου συμπαραγωγού, η οποία επιτρέπει στην ΑτΕ να εγχέει το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας από τον ΣΗΘ στο σύστημα χωρίς να έχει υποχρέωση να ιδιοκαταναλώνει το σύνολο ή μέρος αυτής.
Η ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά έβαλε κατά της διοίκησης της ΔΕΗ η οποία παρέλειψε να προσβάλει τις ανωτέρω αποφάσεις και κατά του ΔΣ της ΡΑΕ η οποία εξέδωσε τις σχετικές θετικές γνωμοδοτήσεις.
Η διάταξη του Εισαγγελέα έκρινε ότι δε προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης ούτε για τα μέλη Δ.Σ. της ΔΕΗ ως προς τη τέλεση του αδικήματος της απιστίας ούτε για τα μέλη του Δ.Σ. της ΡΑΕ για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...