Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ασφαλιστικά θέματα και οι προσλήψεις συζητήθηκαν σε συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και του Υφυπουργού κυρίου Κουτρουμάνη

Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεχίζοντας τις επαφές με τη νέα πολιτική ηγεσία συναντήθηκε με τον υφυπουργό εργασίας κύριο Κουτρουμάνη και συζήτησε θέματα ασφαλιστικά και το ζήτημα των προσλήψεων.
Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής του Νόμου 3029 που αφορούσε στην μείωση προοδευτικά από το 80 στο 70% του υπολογισμού των συντάξεων. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενημέρωσε τον Υπουργό ότι ο εν λόγω νόμος δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στους εργαζόμενους της ΔΕΗ παραθέτοντας και όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα.
Παράλληλα για το θέμα των προσλήψεων οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού με τους όρους της ΣΣΕ και όχι με τον 3429 ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.
Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της διαδοχικής ασφάλισης, στο θέμα αυτό ο κύριος Κουτρουμάνης ο οποίος έχει απόλυτη γνώση αναγνωρίζει πλήρως το άδικο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων όμως επιφυλάχτηκε για τις τελικές ρυθμίσεις οι οποίες θα καθοριστούν από τα συμπεράσματα της Επιτροπής αλλά και το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθεί να λειτουργήσει το Υπουργείο.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έθεσε υπ' οψιν του Υπουργού και τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες που υπάρχουν στην έκδοση των συντάξεων αλλά και στην καταβολή του εφάπαξ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...