Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Πιθανές αλλαγές στα τιμολόγια;

Ανοιχτό αφήνει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το ενδεχόμενο μεταβολών στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η αρμόδια υπουργός Τ. Μπιρμπίλη ερωτηθείσα εάν θα απαλλαχθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ από τη χρέωση του τέλους της ΕΡΤ απάντησε πως «ο τρόπος που διαμορφώνεται το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ένα θέμα το οποίο προφανώς και θα μας απασχολήσει.
Είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει το δικό μας Υπουργείο και θέλει μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση την οποία νομίζω ότι μέσα στο 2010 θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τα συναρμόδια Υπουργεία».
Σήμερα το τέλος ΕΡΤ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50,88 ευρώ ετησίως, για όλους τους καταναλωτές ρεύματος, είτε διαθέτουν είτε όχι τηλεόραση.
Παράλληλα η υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσουν στην κατανάλωση τα χαμηλότερα κόστη πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των κερδών της ΔΕΗ.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σκέψη» απάντησε σε σχετική ερώτηση η κ. Μπιρμπίλη, «νομίζω είναι θέμα το οποίο θα απασχολήσει και τη νέα Διοίκηση της ΔΕΗ και φαντάζομαι ότι πάλι θα έχουμε κάποιες προτάσεις μέσα στο 2010».
Για το θέμα του τέλους ΕΡΤ έχουν υπάρξει αρκετές κινητοποιήσεις στο παρελθόν από καταναλωτικές οργανώσεις, οι οποίες επιχείρησαν να καταθέσουν στο ταμείο παρακαταθηκών τα ποσά που αντιστοιχούσαν στο κόστος ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, χωρίς όμως το τέλος για την ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενες για τις υπέρογκες αυξήσεις.
ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...