Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Σκόπιμη απαξίωση της ΔΕΗ χρεώνουν σε κυβέρνηση και διοίκηση οι συνδικαλιστές

ΠΗΓΗ : http://www.tanea.gr/
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος άσκησε κριτική στη κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ για την πολιτική που ακολουθούν, η οποία, όπως είπε, οδηγούν στη σκόπιμη απαξίωση της ΔΕΗ με στόχο να ωφεληθούν ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η ΔΕΗ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μεσάζοντας για να αρπάζουν κάποιοι αετονύχιδες τα λεφτά του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να γίνεται λεία στα χέρια των κρατικοδίαιτων ψευτο-επενδυτών».
Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Φωτόπουλος επισήμανε πως τον θεωρεί υπεύθυνο γιατί κρατάει στη θέση του το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλο.
«Ένα διευθύνοντα, που δεν κατάφερε να εμπνεύσει, να εμψυχώσει και να προστατέψει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της επιχείρησης. Ένα διευθύνοντα που κοιτά παθητικά τη ληστεία της ΔΕΗ και που με τον τρόπο που λειτουργεί την επιχείρηση προσθέτει ακόμα περισσότερη ζημιά στη ΔΕΗ» είπε ο κ. Φωτόπουλος.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι κρατούσαν πανό (φωτό) που έγραφε «εδώ και τώρα να φύγει η ανίκανη και προκλητική διοίκηση Αθανασόπουλου», ενώ σε άλλο πανό τόνιζαν ότι «Αν η κυβέρνηση δεν άνοιγε το δρομο για τη ληστεία της ΔΕΗ και η διοίκηση δεν το ανεχόταν δεν θα χρειαζόταν καμία αύξση στα τιμολόγια».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατήγγειλε πως απαγορεύουν στη ΔΕΗ να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για την πρόσθεση νέας ισχύος προκειμένου να είναι σίγουρο πως τη δουλειά θα την πάρουν ιδιώτες και την υποχρεώνουν να τροφοδοτεί επί ζημία ακόμα και τους ανταγωνιστές της που κατέχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος (για άλλες δραστηριότητες τους).
Μάλιστα ο κ. Φωτόπουλος δε δίστασε να ασκήσει κριτική και στη Δικαιοσύνη, καθώς όπως είπε «οι εισαγγελείς φαίνεται ότι έχουν επιλεκτική ακοή και ευαισθησίες» ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως και «εκατό Σανιδάδες να βρεθούν στο δρόμο μας, όταν έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, δεν ιδρώνει το αυτί μας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέφερε πως η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο για να κερδοσκοπούν διάφοροι, και συνεπώς πρέπει να είναι οικονομικά προσιτό ακόμα και στον πιο φτωχό καταναλωτή και τόνισε πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα το διαφυλάξουν αυτό.
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε πως «αγωνιζόμαστε για το μέλλον μιας δημόσιας επιχείρησης που προσφέρει πολλά στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στην οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου».
Παράλληλα τόνισε πως «αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν τη ΔΕΗ βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα θα μας βρουν απέναντι τους, και όχι μόνο εμάς, αλλά όλο το λαό».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να βροντοφωνάξουν στην 24ωρη Γενική Απεργία ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά θα την πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...