Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Έγκριση για κατασκευή σταθμού στην Κόρινθο

Την έγκρισή της για την κοινοπραξία των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil για την παραγωγή ενέργειας έδωσε χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, η Κομισιόν και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του σταθμού δυναμικότητας 396 MW στην Κόρινθο.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο ελληνικών ομίλων η Μυτιληναίος είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα καταβάλει 59,5 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, για την απόκτηση ποσοστού 65% στην Corinthos Pοwer (την οποία σκοπεύει να μεταβιβάσει στην Endesa Hellas) ενώ στην εν λόγω εταιρεία το 35% κατέχει η Motor Oil.
Η συμφωνία (Joint Venture Agreement) Μυτιληναίου και Motor Oil αφορά στην από κοινού κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδος συνδυασμένου κύκλου ισχύος 395,9MW στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, ο όμιλος Μυτιληναίου απευθείας, είτε μέσω της Εndesa Eλλάς, καθίσταται ο υπ΄ άριθμόν 2 παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη ΔΕΗ στην Ελλάδα.Ειδικότερα, λειτουργεί τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας ισχύος 330 μεγαβάτ, ενώ στην ίδια περιοχή κατασκευάζεται και δεύτερη μονάδα, ισχύος περίπου 400 μεγαβάτ.
H κατασκευή της νέας μονάδος συνδυασμένου κύκλου στις εγκαταστάσεις της Μότορ Οϊλ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία, θα γίνει από τη Μέτκα, θυγατρική της Μυτιληναίος Α.Ε. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδος σε 30 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2011 και η συνολική επένδυση θα ανέλθει στο ποσό των 285 εκ. ευρώ.
Σημειωτέον ότι με την ανάληψη και του έργου αυτού η Μέτκα θα έχει υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ, θα είναι δε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του τομέα ενέργειας.

ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...