Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Το θέμα με τις ΔΕΚΟ “μυρίζει” επιδείνωση της οικονομικής πολιτικής

Σατανικά μυαλά διαθέτει η κυβέρνηση και το απέδειξε την Τετάρτη με την ανακοίνωση των ελλειμμάτων που έχουν οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Σχετικά με το επικοινωνιακό κόλπο γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση (http://www.antinews.gr/?p=66256 ), όμως, εδώ φαίνεται ότι πρόκειται για κάτι πιο μεγάλο.
Ποιος λοιπόν ιθύνων νους αποφάσισε, λίγες ημέρες πριν από τους νέους ελέγχους της Τρόικας και την ανακοίνωση του ποσοστού του ελλείμματος της χώρας για το 2009, να δώσει όλα τα στοιχεία για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ; Διότι, απ’ ότι θυμόμαστε, μαύρες τρύπες τύπου ΟΣΕ και αστικών συγκοινωνιών δεν υπολογίζονταν στο επίσημο έλλειμμα της χώρας.
Τι σημαίνει η δημοσιοποίησή τους;
Ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει και αυτά τα ελλείμματα και τα εντάσσει στο έλλειμμα της χώρας; Διότι τότε θα μιλάμε για πολύ παραπάνω από 15%, οπότε τινάζεται στον αέρα όλος ο σχεδιασμός. Η χώρα ξεκινά την προσπάθεια από διαφορετική βάση, όχι από το 13,5% αλλά τουλάχιστον δύο μονάδες πάνω, άρα είναι δύσκολο να πιάσουμε τους στόχους για έλλειμμα κάτω από 3% μέχρι το 2013.
Όπως έκανε με λίγα λόγια και με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ κι άλλων τραπεζών.
Οπότε, προετοιμάζεται μεθοδικά η ανακοίνωση ενός ελλείμματος – τέρατος που θα φέρει νέα δεδομένα διότι θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα.
Αλλά και με επιπλέον περικοπές, απολύσεις στις ΔΕΚΟ, ακόμη και λουκέτο, το πρόβλημα είναι ένα: αδυνατεί η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους της για έλλειμμα και χρέος, οπότε πάει σε μια χρεοκοπία ή σε μια νέα σκλαβιά από την Τρόικα;
Πάντως, όλη αυτή η υπόθεση με τις ΔΕΚΟ μυρίζει πιο άσχημα κι από υπόνομο. Δεν είναι απλά η αξιοποίηση απο την κυβέρνηση της κατακραυγής κατά των δημοσίων υπαλλήλων.
Κρύβει αλλαγή γραμμής στην οικονομική πολιτική, προς το δυσμενέστερο για τους πολίτες.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...