Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Γράφει ο Φώτης Μελέτης (Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)
Σε κρίσιμη εκλογική μάχη για τον τόπο αναδεικνύονται οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. H ΔΕΗ για άλλη μια φορά είναι στο στόχαστρο της κυβερνητικής τρόικας και των ντόπιων εκφραστών του ΔΝΤ.
Οι περικοπές στους χαμηλούς μισθούς μας και στα δώρα, το σχέδιο για την πώληση λιγνιτικών Μονάδων και εργοστασίων, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο διαχωρισμός σε Μεταφορά και Δίκτυο, η αδικαιολόγητη αύξηση των τιμολογίων για το συμφέρον των ιδιωτών και η ύπουλη κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται ώστε να περιοριστούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων δημιουργεί οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους στην Επιχείρηση.
Μόνη μας ελπίδα αυτή την στιγμή για να σταματήσει το εργασιακό ολοκαύτωμα που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι σημερινοί εξουσιαστές να καταδικασθούν και να αποδοκιμαστούν με την ψήφο μας διότι είναι εκείνοι που:
- Κατάφεραν να «σκοτώσουν» το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία και να τα αντικαταστήσουν με τετράωρα, με συμβάσεις έργου, με απλήρωτες υπερωρίες και με ανασφάλιστη εργασία.
- Να συκοφαντήσουν συνειδητά και σκόπιμα τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ λέγοντας ψέματα ότι παίρνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού κόπηκαν εντελώς άδικα μισθοί, δώρα και επιδόματα. Αυτό που κυρίως ισχύει στις ΔΕΚΟ είναι οι υψηλοί μισθοί που αμείβονται τα διορισμένα golden boys της εκάστοτε κυβέρνησης.
- Σκοπεύουν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία απέναντι σε εκατομμύρια εργαζόμενους οι οποίοι με σκληρούς αγώνες κέρδισαν το δικαίωμα στη δουλειά και στην τήρηση των ανθρώπινων σχέσεων εργασίας.
- Να «θάψουν χιλιάδες συνταξιούχους με τις απαράδεκτες περικοπές και το ψαλίδισμα των συντάξεων τους ενώ συνεχίζουν να τους κοροϊδεύουν με τα ψίχουλα που τους μοιράζουν προεκλογικά.
- Γκρεμίζουν το ασφαλιστικό οικοδόμημα της χώρας με μέτρα που δεν είναι εφαρμόσιμα και αδικούν χιλιάδες νέους εργαζόμενους και ασφαλισμένους.
- Υποβαθμίζουν τον ρόλο της γυναίκας και της οικογένειας αυξάνοντας τα όρια ηλικίας
- Καταδικάζουν χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία και στην ανέχεια ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαντά στα αιτήματα τους με την βία των ΜΑΤ.
- Παραπλανούν τον ελληνικό λαό και τον κόσμο της εργασίας με «στημένες» διακαναλικές συνεντεύξεις και με τους εργολάβους της ενημέρωσης να παίζουν άριστα το ρόλο του προπαγανδιστή της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Για να μην συνεχίζουν να ισχύουν ΟΛΑ τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ στις ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑΝ και ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ένα ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στους ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...