Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η αγορά «βλέπει» τα σκληρά μέτρα να απομακρύνονται

Έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο σκληρών μέτρων τουλάχιστον άμεσα, εκτιμούν πηγές της αγοράς που συναντήθηκαν χθες με το κλιμάκιο της Κομισιόν και πήραν από πρώτο χέρι εικόνα για τις διαθέσεις των Βρυξελλών.
Η άποψη που διατυπώθηκε από την πλευρά των συγκεκριμένων εκπροσώπων της αγοράς είναι ότι οι προτάσεις της Κομισιόν για τους λιγνίτες, έχουν καταστεί πλέον ανεπίκαιρες για μια σειρά από λόγους, όπως το θέμα των ρύπων, το κόστος, οι δυσκολίες χρηματοδότησης κλπ. Εάν οι προτάσεις αυτές γίνονταν 10 χρόνια πριν ίσως να παρουσίαζαν ενδιαφέρον, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Στη συζήτηση από πλευράς Κομισιόν τέθηκε μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια που όμως είχε το ίδιο τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, εν όλω ή εν μέρει.
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της Βεύης, που επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα στην πιθανή χρηματοδότηση υλοποίησης μονάδας.
Εκτός από το μείγμα καυσίμου η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το μείγμα καυσίμου, γενικότερα θέματα της αγορά και η οικονομική κατάσταση. Το κλιμάκιο ήταν καλά ενημερωμένο, ακόμη και για θέματα όπως η διαχείριση των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών αλλά και για θέματα της χονδρεμπορικής αγοράς.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...