Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://prezatv.blogspot.com/

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ...
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΥΛΟ,ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 30% ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΤΑ 30%,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΗΘΕΛΕ...
Περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού στο δημόσιο τομέα κατά 30%, αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% και "πάγωμα" όλων των συντάξεων, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.Το μέτρο θα ισχύσει και για τους βουλευτές. Οι περικοπές δε θα ισχύσουν για τα δώρα των συνταξιούχων.
Η περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού στο δημόσιο τομέα κατά 30%, δε θα ισχύσει μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι θα ισχύσουν έως ότου τουλάχιστον η χώρα παραμένει σε διαδικασία επιτήρησης.
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν περικοπές 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων της Βουλής.
Μειώνονται κατά 7% οι μισθοί των υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και των ΔΕΚΟ, όπου το κράτος διαθέτει ποσοστό άνω του 51%.
Σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα μέτρα θα αποδώσουν συνολικά 4,8 δισ. ευρώ, και όπως διευκρίνισε, 50% θα προέλθει από τη μείωση των δαπανών και το άλλο μισό από αυξήσεις στους φόρους.
Όσον αφορά στον ΦΠΑ, οι αυξήσεις θα είναι από το 4,5% στο 5%, από το 9% στο 10%, και κατά δύο μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο, από το 19% στο 21%.
Επίσης θα επιβληθεί φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και θα υπάρξει νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στις ίδιες τιμές.
Ακόμα, καθιερώνεται φόρος πολυτελείας για την αγορά αυτοκινήτων, κοσμημάτων, γουναρικών και σκαφών αναψυχής. Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ρεύμα. Από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά πέντε ευρώ την μεγαβατώρα, θα επιβαρυνθούν στον τετράμηνο λογαριασμό 4,5 εκατομμύρια οικιακοί καταναλωτές, που καταναλώνουν έως 2 μεγαβατώρες, με 10 ευρω (αποτελεί περίπου το 89% τω νοικοκυριών).
Επίσης, η ΔΕΗ προτίθεται να αναπροσαρμόσει εκ νέου τα τιμολόγιά της καθώς δε θα μπορέσει να απορροφήσει την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που χρησιμοποιεί για την παραγωγή ενέργειας, ποσό που υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια ευρω ετησίως.
Επίσης, υποχρεούνται σε έκτακτη εισφορά 1% όσοι είχαν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ το 2009. Για την ίδια κατηγορία προανήγγειλε ότι καθιερώνεται απο του χρόνου νέος συντελεστής φόρου εισοδήματος 45%.
Επίσης μειώνεται κατά 10% η χρηματοδότηση του κράτους σε ασφαλιστικά ταμεία ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Τέλος, περικόπτεται κατά 500 εκατομμύρια ευρώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του τρέχοντος έτους και κατά 200 εκατομμύρια ευρώ τα αντίστοιχα προγράμματα που προέβλεπε ο προϋπολογισμός για τη παιδεία.
Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή, ωστόσο όλες οι αυξήσεις σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης θα ισχύσουν από την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...