Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν...

Oι σύγχρονοι ιεροκήρυκες της νέο-σοσιαλιστικής ψευδαίσθησις κατόρθωσαν σε λίγες μέρες να περικόψουν τα χρήματα και τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η νέα οικονομική ΚΑΤΟΧΗ που προσπαθεί να φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο αφού τέτοια αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα ούτε η δικτατορία δεν τόλμησε να επιβάλλει.
Συνεργοί στο "εργασιακό έγκλημα" που συντελείται είναι και οι κατευθυνόμενοι τηλετρομοκράτες των ΜΜΕ που προσπαθούν με την βοήθεια ψευτοπροοδευτικών κυβερνητικών αξιωματούχων να παραπλανήσουν τον κόσμο της εργασίας.
Αυτό το πετυχαίνουν χωρίς αντίλογο μιλώντας περί εθνικής κρίσης και με το να βαπτίζουν έντεχνα τους Ευρωπαίους εταίρους σε νέους εχθρούς, όποτε τους βολεύει ώστε με αυτό τον τρόπο να μας πείσουν ότι κινδυνεύει ξαφνικά η πατρίδα μας όταν οι Έλληνες πολιτικοί που βρέθηκαν στη εξουσία τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν οδηγήσει την χώρα στη χρεωκοπία.
Το θράσος των γνωστών εξαρτημένων δημοσιογράφων φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να ενοχοποιούν προκλητικά τους εργαζόμενους του μόχθου με προσβλητικές φράσεις όπως ότι είμαστε «ευνοημένοι», «τεμπέληδες» και «σπάταλοι» και στην συνέχεια να μεταθέτουν δόλια την συζήτηση όχι στο ποιος δημιούργησε το έλλειμμα και την κρίση αλλά στο ποιος θα επιβάλλει τα απάνθρωπα μέτρα και ότι αυτά είναι αναγκαία για να σωθεί η πατρίδα.
Συνέταιροι σε όλα αυτά είναι οι άσχετοι νεο σοσιαλιστικοί φωστήρες μαζί με πλήθος κομματικών κηφήνων του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος που προσπαθούν με αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις να επιβάλλουν τα εξής στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ:
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 7% έως 10% επιδόματα και τακτικές αποδοχές.
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 30% το επίδομα αδείας και τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων
ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ κάθε γενική ή ειδική παροχή που θα μπορούσαν να λάβουν οι εργαζόμενοι.
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 10% τις συντάξιμες αποδοχές όλων των εν ενεργεία και μελλοντικών συνταξιούχων, μειώνοντας κατά 10% τον πάγιο πόρο που ως αντιπαροχή έναντι της ενσωματωμένης περιουσίας των ασφαλισμένων στη περιουσία της ΔΕΗ, αποδίδεται στον ασφαλιστικό μας Φορέα.
Με το άρθρο 4 δημιουργεί μείωση των συντάξεων και ενδεχομένως του εφάπαξ με την περικοπή του παγίου πόρου και την απομείωση των προσφορών.
Παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας 8 και 98.
Παραβιάζει τα άρθρα του συντάγματος 17 περί προστασίας της περιουσίας και 22 περί προστασίας της εργασίας και των ΣΣΕ τους υπενθυμίζουμε ότι με την ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων που είναι ενσωματωμένη στη περιουσία της ΔΕΗ. Επίσης με το νόμο αυτό καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προστατεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Ο μόνος δρόμος συνάδελφοι για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να περιφρουρήσουμε ότι μας έχει απομείνει είναι αυτός του αγώνα και της αντίστασης.
Ενάντια σε όλους και σε όλα αφού μόνοι μας θα δώσουμε ακόμη μια φορά τον πιο δύσκολο αγώνα για να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα μας , να μην χάσουμε μισθούς και συντάξεις και για να σώσουμε τις οικογένειες μας από την αντιλαική κυβερνητική λαίλαπα που έρχεται. Συνάδελφοι
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ , ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν να γίνουμε θυσία στο βωμό της κρίσης και του ελλείμματος που οι ίδιοι δημιούργησαν και οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Οργανωτικός Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...