Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος μετά την συνάντηση που είχαν το απόγευμα τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Γ.Κουτρουμάνη, δήλωσε:
«Από τη στιγμή που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι , ποτέ δεν θα κάναμε απεργία για να γλυτώσουμε εμείς. Παροδικά μέτρα ναι, να τα δεχτούμε. Ναι να συμβάλουμε και εμείς. Μέτρα όμως μόνιμου χαρακτήρα και αδικίες, όχι . Δεν μπορούμε να τα δεχτούμε.
Με βάση το δίκιο μας αλλά και σεβόμενοι τους Έλληνες καταναλωτές , που δεν φταίνε σε τίποτα και δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν, θα εισηγηθώ αύριο στο διοικητικό συμβούλιο τη συνέχιση του διαλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο θα αποφασίσει.
Ο Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Κατσαρός δήλωσε :
«Συνεχίζουμε το διάλογο».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ, η συνδικαλιστική οργάνωση συμμερίζεται σε ένα βαθμό τη σκοπιμότητα της κυβερνητικής απόφασης για περιορισμό των αποδοχών, αρκεί το μέτρο να λειτουργήσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι από τα 104 εκατομμύρια που υπολογίζεται ότι θα χάσουν οι εργαζόμενοι, τα μισά θα πάνε στους μετόχους, εκτός Δημοσίου.
Ετσι η ΓΕΝΟΠ προτείνει να βρεθεί τρόπος το ποσό είτε να το ωφεληθεί το Δημόσιο είτε να παραμείνει στην επιχείρηση.
Προτείνει, ακόμη, μέρος του ποσού αυτού να καλύψει τα ελλείμματα του ταμείου ασφάλισης, αφού παγώνει το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού. Οσο για το πάγωμα αυτό καθαυτό, η ΓΕΝΟΠ επιδιώκει να αποσπάσει δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...