Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΔ/ΔΕΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Η πρωτοφανής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και στη ΔΕΗ από την κυβέρνηση, η οποία με πρόσχημα το δήθεν άγνωστο εξωτερικό χρέος της χώρας, έχει γίνει ο προπομπός και το όργανο για την εφαρμογή της πιο ακραίας και ανάλγητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε όλη την Ευρώπη, βρίσκεται στο αποκορύφωμα της,
Ειδικότερα για τη ΔΕΗ το πολυτιμότερο από τα «ασημικά» που έχουν βάλει στο μάτι τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα, το υποχθόνιο «μνημόνιο» που έχει υπογράψει και επικαιροποιήσει καθ’ υπαγόρευση η κυβέρνηση, προβλέπει την πλήρη απαξίωση και παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με καταστροφικές συνέπειες για το εργαζόμενο, τα λαϊκά στρώματα και την εθνική οικονομία.
Στα πλαίσια αυτά πέρα από τη τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού του λαού τα συμφέροντα αυτά και οι πλειοψηφούσες (ακόμα) πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ έχουν ενεργοποιήσει σχέδιο συντριβής με κάθε μέσο, κάθε εστία αντίστασης και αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων.
Πρωταρχικός στόχος είναι η διάσπαση των εργαζομένων, η στροφή της μια κατηγορίας ενάντια της άλλης και εντέλει, η εξουδετέρωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, στην πρώτη γραμμή του οποίου είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της δυνατότητας αγωνιστικής κινητοποίησης.
Για το σκοπό αυτό αξιοποιούν υπαρκτές αδυναμίες και κατασκευάζουν άλλες, ώστε να σπείρουν την απογοήτευση στους εργαζομένους, να φθείρουν το κύρος των συνδικάτων και των στελεχών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές τους.
Η ΣΑΔ με την μακρόχρονη ιστορία αγώνων για τους εργαζομένους και τη ΔΕΗ που από τις γραμμές της έχουν αναδειχθεί εκατοντάδες στελέχη που πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για ένα σύγχρονο ταξικό, αγωνιστικό και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό, είναι η τελευταία παράταξη που θα δικαιολογήσει ή θα συγκαλύψει υπαρκτές αδυναμίες και θέματα δεοντολογίας των συνδικαλιστικών φορέων και των στελεχών, ακόμη, και για την ιδιωτική τους δραστηριότητα.
Αντίθετα είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με την αυξημένη ευαισθησία των εργαζομένων μπροστά στα φαινόμενα κρίσης και διαφθοράς, που έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση του λαού.
Ακριβώς για αυτό το λόγο διατηρεί τη σκέψη και την ματιά της καθαρή, ώστε να διακρίνει την αλήθεια από τα ψέμα και να υπερασπίζεται την δημοκρατική λειτουργία και δεοντολογία ιδιαίτερα των ΜΜΕ.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις φαιάς προπαγάνδας σαν αυτές του γνωστού τηλεοπτικού χαλκείου το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά τις τελευταίες εβδομάδες το ρόλο του υπονομευτή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με πρώτο στόχο τον συνάδελφο Ρίζο Ρίζο κορυφαίου στελέχους της ΣΑΔ από την ίδρυση της.
Πάει πολύ, παράγοντες και θιασώτες του μνημονίου και φασιζόντες πολιτικοί, συνδαιτυμόνες της Ζούγκλας να γίνονται τιμητές των συνδικάτων και της ηθικής τάξης και δεοντολογίας.
Η ΣΑΔ δεν βιάζεται να έκδοση την ετυμηγορία της για τον συνάδελφο Οργανωτικό Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έστω και αν γνωρίζει πολύ καλά και τους αγώνες του για πάνω από 35 χρόνια, και τις διώξεις που έχει υποστεί για την συνδικαλιστική και πολιτική του δραστηριότητα, και το θεσμικό του ρόλο στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και γενικά στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Του αναγνωρίζει ωστόσο το δικαίωμα και τον στηρίζει ώστε να υπερασπισθεί τον εαυτό του και την συνδικαλιστική του τιμή και αγωνιστική αξιοπρέπεια με όλα τα νόμιμα μέσα και θεσμούς.
Στα πλαίσια αυτά συμφωνεί με την απόφασή του να απέχει από τα καθήκοντα του Οργανωτικού Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να αφοσιωθεί στη προσπάθεια απάντησης στις κατηγορίες.
Καλούμε όλους του συναδέλφους σε αγωνιστική συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο μας, να μην ενδίδουν στα σχέδια αποπροσανατολισμού που επιχειρούν οι γνωστοί κύκλοι.
Προειδοποιούμε ότι αυτές οι ενέργειες θα συνεχισθούν και θα ενταθούν όσο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντιστέκεται στα σχέδια τους.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις, και ιδιαίτερα αυτές, που έσπευσαν να υπογραμμίσουν την «καθαρότητά τους» χωρίς ίσως, να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν στην ενότητα και την αγωνιστική προοπτική των συνδικάτων μας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Η ευθύνη όλων είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...