Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

120.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ

Εκρηκτική αύξηση 35,5% των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ. Νοικοκυριά και μικροί επιχειρηματίες καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ το 2,1% έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς πάνω από έξι μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο και... περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ, λόγω της οικονομικής ύφεσης, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των καθυστερούμενων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να έχει ανέβει το 2010 στα 385 εκ. ευρώ. Οι αντίστοιχες οφειλές το 2009 ήταν 284 εκ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν ουσιαστικά τους πελάτες χαμηλής τάσης. Εξάλλου, πηγές αναφέρουν ότι στη ΔΕΗ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, και για την ακρίβεια εκείνοι που έχουν να πληρωθούν για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες, αντιπροσωπεύουν πια το 6% του συνόλου των λογαριασμών. Το συνολικό ύψος είναι 21 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πελατών που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, πληροφορίες, αναφέρουν ότι αντιστοιχεί στο 2,1% του συνόλου των πελατών.
Αν υποτεθεί ότι αυτοί της χαμηλής τάσης, είτε οικιακοί καταναλωτές είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι 5,8 εκατ., τότε σημαίνει πως περίπου 120.000 είναι εκείνοι που αφήνουν για περισσότερους από έξι μήνες τους λογαριασμούς τους απλήρωτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...