Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δεν θα υποτιμάτε την αγωνιστικότητά μας και την ηθική μας υπόσταση

Η αντικατάσταση της κυβέρνησης από την «ΤΡΟΪΚΑ» και τους εκφραστές τους χτυπάει και την πόρτα της ΔΕΗ.
Πρέπει να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις τις θέσεις αλλά κυρίως την πρόθεσή μας να στηρίξουμε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας και του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατό να σχολιάσουμε την «παράσταση» περί διαφωνίας της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της «τροϊκας» αφού καθημερινά διαψεύδεται. Πρέπει να κάνουμε σαφές:
1. επιτέλους ξεκάθαρη άποψη και θέση από την κυβέρνηση
2. δεν διαπραγματευόμαστε το κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ
3. δεν συζητάμε το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και εθνικού κεφαλαίου όπως
είναι η ΔΕΗ.
Οφείλουμε να θυμίσουμε σε όλους τους κακοπροαίρετους η ΔΕΗ είναι μια εταιρία που μέσα από διαφωνίες, παρεμβάσεις είναι κερδοφόρα.
Αυτό οδηγεί σε ετήσιο μέρισμα στους μετόχους και φυσικά στο ελληνικό δημόσιο. Θα επιτρέψουμε μετά τις μειώσεις (αυθαίρετα) των μισθών μας να προχωρήσουν σε ξεπούλημα ;
Αυτή τη χρονική στιγμή περιμένουμε και θα τοποθετηθούμε στο σχέδιο νόμου για τις θυγατρικές εταιρίες. Περιμένουμε να μάθουμε την πρόθεση της κυβέρνησης για την λεγόμενη ως «απελευθέρωση ενέργειες». Περιμένουμε μια εισήγηση επιτέλους για το μέλλον του ομίλου «ΔΕΗ».
Περιμένουμε την πρόταση για την ενεργειακή πολιτική, και επάρκεια της χώρας στο τομέα της ηλεκτροδότησης.
Αντι αυτών αφήνετε να αιωρούνται σενάρια πώλησης ή περαιτέρω μετοχοποίησης.
Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι της ΔΕΗ «κύριοι» εκπρόσωποι της τροϊκας και των συμφερόντων δεν θα επιτρέψουμε εργασιακό μεσαίωνα και ξεπούλημα. Δεν θα συνηγορήσουμε στην εργασιακή αναστάτωση που επιχειρείται και στα θολά σενάρια.
Έλεος! Δεν θα υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Δεν θα υποτιμάτε την αγωνιστικότητά μας και την ηθική μας υπόσταση.
Σήμερα αρχίζουμε να ενημερώνουμε, να τεκμηριώνουμε τις θέσεις μας. Αύριο θα είμαστε στο δρόμο σε μια μάχη χωρίς τέλος απέναντι σε όσους διαχειρίζονται αρνητικά το πλούτο του ελληνικού λαού.

Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...